Pentru a evita astfel de neplăceri, analizăm împreună în cele de mai jos 3 recomandări ale experților pentru cei care conduc mașini diesel. Sunt simplu de pus în practică și permit funcționarea unui astfel de automobil la parametri optimi.
1. Pornirea motorului diesel
După ce ai introdus cheia în contact / ai apăsat butonul START al mașinii diesel, așteaptă pentru câteva secunde, înainte de a călca pedala de accelerație. În timpul lunilor de iarnă, atunci când motorul pornit este rece, se recomandă ca această pauză să fie puțin mai lungă. În caz contrar, uzura motorului se poate produce mult mai repede, comparativ cu perioada de timp estimată.
De asemenea, încălzirea motorului diesel se face mult mai bine în timpul mersului. Așadar, la câteva secunde după ce ai pornit, apasă accelerația și pleacă de pe loc. Nu aștepta ca motorul diesel al mașinii să se încălzească în poziție staționară, așa cum ai fi putut proceda fără nicio problemă, în cazul în care ai fi condus un automobil pe benzină.
2. Mai multe ieșiri în afara orașului
Motorul diesel al unui autoturism este compus dintr-o mulțime de elemente esențiale pentru dinamica sa. Unele dintre acestea se pot înfunda cu ușurință, atunci când conduci mașina doar la viteze reduse, condiționate din traficul specific orașelor aglomerate.
Atunci când ieși cu mașina pe autostradă, sau pe un drum național ale cărui limitări de viteză îți permit să “o calci”, componentele auto mai sus amintite se pot curăța de la sine. Cu alte cuvinte, în cazul în care îți desfășori activitatea mai mult prin oraș, este recomandat să optezi pentru o mașină pe benzină, nu pentru un diesel
3. Atenție la turarea motorului diesel
Dacă îți dorești un consum optim al motorului diesel, este important să știi pragul de turații optim. Va trebui să circuli cu un nivel al turațiilor cât mai apropiat de valoarea cuplului motor, specificată în cartea mașinii, fără a te îndepărta de această “bornă” cu mai mult de +/- 200.
Subturarea motorului diesel reprezintă un lucru pe care îți dorești să îl eviți pe cât de mult posibil, atunci când te urci la volanul unei astfel de mașini. Acest tip de motor este unul ce angrenează o mulțime de piese pentru a funcționa corect, iar nivelul redus de turații pe minut produce uzură la unele piese auto esențiale, precum ambreiajul, suporții motorului sau turbina.
Însă dacă un stil de a conduce mai puțin inspirat cauzează probleme tehnice la nivelul turbinei, avem pentru tine cea mai eficienta soluție:
Robnec are ca principal domeniu de activitate repararea turbinelor, recondiționarea turbinelor, echilibrarea computerizată a acestor agregate importante, precum și alte servicii conexe:
- schimbarea filtrelor
- verificarea și curățarea circuitelor turbo
- diagnosticarea computerizată
- verificarea valorilor și parametrilor de motor
- verificarea debitmetrului de aer
- verificarea sondei de presiune
- verificarea sondei de temperatură etc
Probleme cu turbina motorului diesel, cauzate de subturarea acestuia? Programează-te pentru o vizită la service-ul auto Robnec, unde profesioniști cu o experiență de peste 25 de ani în recondiționări turbine și alte lucrări specifice pot veni cu cele mai bune soluții pentru remedierea unei astfel de probleme, la costuri mai mult decât avantajoase.