Cum se curăță mașina de spălat rufe, fără soluții anti-calcar!

Author: Denisa Avram
Actualizat: 26 iul 2022, 00:45
Cum poti spala masina de spalat fara produse chimice

Iată care este cea mai ușoară modalitate de a curăța mașina de spălat rufe fără produse chimice.

Masinile de spalat cu incarcatura frontala sunt eficiente deoarece folosesc mai puțină evergie electrică și detergent, comparativ cu cele cu încărcare superioară. Acestea au, însă, tendința să acumuleze mucegai și mirosuri neplăcute, dacă nu sunt curățate în mod regulat.

Cum se curăță mașina de spălat rufe

Curățarea mașinii de spălat rufe include suprafața exterioară, dar și unele componente interne, precum filtre, furtunuri de scurgere, garnituri de găleți din cauciuc, sertare pentru detergenți etc.

Din cauza utilizării apei de la robinet, resturi de de calcar pot fi depuse în mașina de spălat. Acestea pot fi îndepărtată cu oțet alb. Dacă petele sunt vizibile, le puteți șterge cu o cârpă înmuiată în oțet.

Dacă există un miros neplăcut în mașina de spălat este indicat să o spălați complet, fără detergent, la 90 ° C și să adăugați o cană de oțet alb în sertarul pentru detergent.

Pentru a preveni acumularea mirosului, se recomandă curățarea regulată la temperatură ridicată o dată pe lună, chiar dacă până acum nu există nicio problemă de miros. Întreținerea preventivă ajută la menținerea mașinii de spălat în stare bună de funcționare.

Curățarea mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu

Pentru această metodă veți avea nevoie de:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

2 cani de otet de 70%

1/4 cana de bicarbonat

1/4 cana apa

un burete de vase

Pasul 1

Amestecați bicarbonatul de sodiu și apa într-un castron mic și adăugați două linguri de oțet. Această soluție va deveni „detergentul” pentru spălarea mașinii de spălat. Se toarnă oțetul separat într-un castron. 

Pasul 2

Adăugați amestecul de bicarbonat de sodiu în recipientul pentru detergent al mașinii de spălat, apoi turnați oțetul în cuvă. 

Pasul 3

Porniți mașina de spălat la cea mai înaltă temperatură, de obicei programul pentru lenjerie și prosop, și lăsați-o să funcționeze până la finalul ciclului de spălare.

Pasul 4

După terminarea ciclului de spălare, curățați ușa, căptușeala de cauciuc și cada cu un burete comun de bucătărie. 

Citeste si: Cât de inteligente sunt mașinile de spălat rufe SMART?

Nu uitați sertarul pentru detergenți! În cele din urmă clătiți cu apă. Dacă efectuați această procedură o dată pe lună, mașina de spălat nu va avea nevoie de alte soluții de curățare, care sunt de obicei scumpe și ineficiente.

Citeste si: Cum se curăță mașina de spălat rufe?