Ingrediente:
1 kg faina de grau
4-5 linguri zahar
1 cubulet mic de drojdie (40 g)
1 pliculet cu zahar vanilat
1 lingurite cu esenta de rom coaja rasa de la o lamaie
100 g zahar pudra
400 g dulceata sare
Mod de preparare
Cerni faina intr-un castron.
In mijlocul ei faci o adancitura si acolo torni amestecul facuta din drojdia sfaramata, frecata cu zahar, cu 3 linguri de faina si 100 ml apa calduta. Presari amestecul cu putina faina si acoperi vasul cu un servet mai gros. Pui vasul intr-un loc cald. Dupa ce amestecul a mai crescut, adaugi in vas apa calduta si amesteci pentru a cuprinde toata faina. Pui sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si romul, apoi framanti un aluat potrivit de tare.
Lasi aluatul la dospit cel putin 30 de minute, acoperit, la loc cald.
Citeste continuarea pe Kfetele.