Cum se face corect salata de roșii, ca să iasă cu multă zeamă. Tehnică nebănuită pe care au început s-o urmeze toți

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 28 iul 2022, 04:20

Cum se prepara corect salata de roșii

Sursa: unsplash.com

Salata de roșii trebuie preparată în mod corect, ca să obțineți cât mai multă zeamă. Există o tehnică la care poate nu v-ați fi gândit, dar pe care multă lume a început să o folosească, pentru a face cea mai gustoasă salată de roșii.

Este vară și cu toții ne dorim să mâncăm mai light, dar în același timp să fie și o masă delicioasă. Salata de roșii este preferata românilor în acest anotimp. Nu toată lumea știe însă cum să o prepare, ca să iasă perfectă.

Va prezentam cele mai bune sfaturi, potrivit GolfSupport.com.  

Cum preparați corect salata de roșii, ca să aibă multă zeamă

Salata de roșii este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales vara, atunci când încep să apară roșiile noastre. Dacă vă place ca salata să aibă cât mai multă zeamă, trebuie să țineți cont de un mic truc, care o să vă ajute.

Stați liniștiți, că nu este nevoie să faceți ceva foarte complicat. Trebuie doar să tăiați roșiile deasupra castronului în care preparați salata și să le stoarceți ușor, în timpul acesta.

La fel de importantă este și calitatea roșiilor. Dacă nu aveți pe nimeni la țară, care să vă dea roșii de grădină, aveți grijă când le cumpărați din piață, să fie cât mai coapte.

La salata de roșii puteți adăuga castraveți, ardei gras, ceapă, dar și mărar. Bineînțeles că sarea nu are cum să lipsească. Aveți grijă să nu puneți prea multă, mai ales dacă veți mânca salata cu o brânză mai sărată.

Folosiți un castron mai adânc, tăiați roșiile în felii suficient de groase, castraveții tăiați rondele, ardeiul gras, tăiat fâșii sau cuburi, după cum vă place, apoi puneți ceapa, tocată solzișori, mărarul, sarea și la final turnați ulei, puțin câte puțin.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ideal este să folosiți ulei de măsline, pentru că este mai sănătos.

După aceea, cu ajutorul a două furculițe, amestecați salata, de jos în sus. Salata de roșii este perfectă rece, de la frigider.

Salata de roșii, ieftină, sănătoasă și gustoasă

Un studiu efectuat în această vară de GolfSupport.com a demonstrat că banala salată de roșii este mâncarea de vară cu cele mai puține calorii din toată Europa. 20 de țări au fost incluse pe lista pentru cercetare.

S-au ales 12.000 de feluri de mâncare și au fost desemnate cele mai apreciate și mai consumate 50 de feluri. S-a ținut cont și de valoarea nutrițională a fiecărui tip de mâncare. Grecii sunt pe primul loc, cu mâncărurile cele mai sărace în calorii din toată Europa.

Salata de roșii a ocupat primul loc în topul salatelor cu cele mai puține calorii, cu mai puțin de 50 de calorii la 100 de grame.

Pe locul doi s-a clasat salata Horta, specifică Greciei, cu 53, 8 calorii la 100 de grame.

Podiumul a fost completat de o salată spaniolă, Ensalada Sevillana, care conține și orez. Aceasta are 57 de calorii la 100 de grame.

La polul opus se află o salată din Olanda, pe bază de cartofi. Huzarensalade are nu mai puțin de 52,2 grame de grăsime și 500 de calorii.

La fel de bogată caloric este și Salata Panzanella, care conține foarte multă pâine și are 491,2 calorii. A treia salată, ca și număr de calorii, este Insalata di riso, cu 484 de calorii pe porţie.