Supele cremă sunt extrem de gustoase, sățioase și se prepară foarte repede. Puteți face aceste supe din orice legume, în funcție de preferințele fiecăruia. Una dintre cele mai gustoase supe cremă ale toamnei este, fără îndoială, cea de dovleac.
Supa cremă de dovleac, rafinată și aromată
Dovleacul este una dintre legumele vedetă ale toamnei. Este originar din America de Sud și a ajuns în Europa pe la sfârșitul secolului al XVI-lea.
Când spunem dovleac ne gândim, fără să vrem, la delicioasele plăcinte și prăjituri făcute cu această legumă, însă dovleacul este la fel de gustos și în mâncăruri. Bineînțeles că nu orice fel de soi de dovleac poate fi folosit în bucătărie.
În România există mai multe feluri de dovleac, cel mai des întâlnit fiind plăcintarul.
Pentru că încă este toamnă, iar dovleacul este la mare căutare, noi vă învățăm cum să faceți supă cremă din această legumă. Iată ce ingrediente vă trebuie:
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
- 800 g dovleac turcesc
- două linguri ulei de măsline
- un ardei gras
- un ardei iute
- 2-3 căţei usturoi
- o ţelină
- două cepe albe
- sare
- piper
Cum se prepară supa cremă de dovleac
Supa cremă de dovleac va fi gata în 30 de minute și nici nu va fi nevoie de prea multă muncă.
O puteți consuma la prânz sau la cină, simplă sau alături de câteva cruoane. În primul rând, trebuie să curățați dovleacul de coajă și de semințe.Tăiați-l în cubulețe și puneți-l la fiert, în apă cu sare. Puteți să puneți și puțin ulei de măsline în apă. Până se fierbe dovleacul, apucați-vă să curățați și celelalte legume. După aceea, puneți ceapa, ţelina, usturoiul și ardeiul gras să fiarbă împreună cu dovleacul.
Aveți grijă ca focul să fie mic, pentru ca legumele să se pătrundă bine. Când acestea vor fi gata, trebuie scoase într-o sită și scurse bine. Lăsați la o parte ceapa, ustutroiul și ardeiul gras și pasați dovleacul și cu țelina.
Puteți face acest lucru cu mixerul, ca să fiți sigure că veți obține o pastă fină. Amestecați piureul din dovleac și țelină cu apa în care au fiert legumele.
După aceea, adăugați ulei de măsline, sare și piper, după gust. Lăsați supa să mai dea într-un clocot și gata.Supa cremă de dovleac se poate consuma ornată cu frunze de pătrunjel, rondele de ardei iute sau cu semințe de dovleac.