Cum se face dulceața de mentă. Sunt șanse mici să mai fi mâncat așa ceva până acum

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 24 iul 2022, 04:15

Dulceața de mentă este răcoritoare și aromată. Cu siguranță nu multă lume a gustat până acum acest deliciu.

Dacă sunteți un fan al dulcețurilor preparate în casă, astăzi vă recomandăm o rețetă mai specială. Este vorba despre dulceața de mentă. Se face repede și este extrem de gustoasă. 

Dulceața de mentă, un deliciu rafinat și aromat

Cu toții am mâncat, cel puțin atunci când eram copii, diferite tipuri de dulceață, pe care mamele și bunicile noastre le pregăteau cu drag, doar din ingrediente naturale. 

În cazul în care credeți că ați gustat tot ce se putea, în materie de dulcețuri, avem o surpriză pentru dumneavoastră. 

Încercați să preparați dulceață de mentă. Este absolut demențială! Aroma de mentă îi dă un gust cu totul aparte acestui desert. 

Pe lângă faptul că este delicioasă, dulceața de mentă are și multe beneficii pentru organism.

Întăreşte sistemul imunitar, combate simptomele de răceală şi este eficientă și în cazul în care vă confruntați cu probleme gastrice. 

Ingrediente pentru dulceața de mentă:

  • un kg de frunze de mentă
  • 5-6 lămâi
  • două kg de zahăr
  • 1.5 l apă plată
  • 100 g ghimbir 
  • 3 pliculeţe de acid citric

Cum se prepară dulceața de mentă

Frunzele de mentă trebuie desfăcute una câte una. De altfel, acesta este cel mai dificil și migălos aspect la prepararea acestui tip de dulceață. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

După aceea, rețeta este extrem de simplă și de rapidă. Spălați foarte bine frunzele de mentă, în apă cât mai rece, iar apoi lăsați-le să se scurgă. 

Frunzele de mentă trebuie tăiate în bucăți măricele, puse într-un castron și amestecate foarte bine cu acidul citric. După aceea, acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l așa, cel puțin o jumătate de oră. 

Între timp, spălați lămâile, tăiați-le în bucăți mai mari și puneți-le la opărit. Apoi, aveți grijă să le scoateți sâmburii și de-abia după aceea le tocați în feliuțe subțiri. Nu aruncați coaja lămâilor!

Spălați și ghimbirul, curățați-l și tocați-l mărunt. Apoi amestecați-l cu frunzele de mentă. Într-o oală mai mare, puneți apa și zahărul la fiert, pentru aproximativ 20 de minute. 

Aveți grijă să luați spuma care se formează deasupra. Apoi adăugați frunzele de mentă amestecate cu ghimbir și feliile de lămâie. Lăsați toate aceste ingrediente pe foc, până când vor da în câteva clocote. 

Apoi stingeți focul și acoperiți oala cu un capac. Amestecul se lasă așa, până a doua zi. După aceea, puneți din nou oala pe foc și fierbeți dulceața, pentru aproximativ o oră. 

Va fi gata, când vedeți că ați obținut o compoziție legată. Lăsați dulceața să se răcească în oală. După aceea, o puneți în borcane sterilizate, pe care trebuie să le închideți ermetic. 

Dulceața de mentă se păstrează într-un loc răcoros și ferit de lumină.

 

Taguri: