Maioneza clasică este foarte bogată în grăsimi, așa că dacă vă doriți să adoptați un stil alimentar mai sănătos, o puteți înlocui fără probleme cu cea de post. Este la fel de gustoasă, dar are mult mai puține calorii.
Maioneza de post, mai sănătoasă decât cea clasică
Bucătăria românească are foarte multe preparate care conțin maioneză. Nimeni nu poate să nege că aceasta dă o savoare în plus mâncărurilor, dar trebuie să fim conștienți și de faptul că nu este un aliment sănătos.
Nu numai că are foarte multe calorii, care vă pot afecta silueta, dar în plus nu aduce beneficii organismului. Mai mult, persoanele care au anumite probleme digestive se pot resimți în urma consumului de maioneză.
Dacă totuși nu vreți să renunțați de tot la acest preparat, învățați să faceți maioneză de post. Multe persoane se feresc de aceasta, pentru că au impresia că nu este la fel de gustoasă.
Dacă știți cum să o preparați, maioneza de post va ieși extrem de delicioasă și nici nu o să vă dați seama că nu conține ouă.
Ingrediente pentru maioneza de post:
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
- 2 cartofi
- suc de lămâie
- o lingură de muștar
- ulei de măsline
- sare
Cum preparați maioneza de post
Maioneza de post va fi gata în cel mult 30 de minute. Trebuie să știți că există mai multe rețete de maioneză de post, dar cea mai simplă și la îndemâna tuturor este cea din cartofi.
Curățați cartofii de coajă, spălați-i și puneți-i la fiert în apă cu sare. În momentul în care vedeți că s-au fiert, scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească.
După aceea, faceți un piure din cartofi și adăugați o lingură de muștar și o lingură de ulei de măsline. În timp ce puneți aceste ingrediente, trebuie să amestecați în permanență în maioneză.
Adăugați și zeamă de lămâie și continuați să amestecați. Veți pune muștar și ulei de măsline, până în momentul în care veți obține o maioneză care să aibă consistența pe care v-o doriți. Sarea se adaugă în funcție de gustul fiecăruia.
Dacă nu știați, maioneza de post se poate prepara și din pufuleți cu sare. Da, ați citit bine! Veți avea nevoie de jumătate de pungă de pufuleți, 150 de ml de ulei și o lingură de muștar.
Pufuleții se pun într-o sită, se trec printr-un jet de apă rece, ca să se înmoaie și apoi se lasă la scurs. După aceea, puneți pufuleții în vasul pentru mixer, adăugați muștar și începeți să puneți și ulei, puțin câte puțin, în timp ce mixați.
Atunci când maioneza capătă consistența dorită de dumneavoastră, adăugați și puțină zeamă de lămâie și gata.