Cum se face un contract de prestări servicii. Modele PDF

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 19 aug 2021, 16:20
Model de contract prestari servicii
Sursa: unsplash.com

Contractul de prestări servicii se face între cel care va oferi anumite servicii și cel care va beneficia de ele. Trebuie știut că respectivul contract trebuie să îndeplinească anumite criterii, pentru a fi valid. Mai jos veți găsi modele PDF, care să vă ajute dacă vreți să încheiați contracte de acest fel.

Atunci când vreți să încheiați un contract de prestări servicii, trebuie să fiți foarte atenți la modul în care este redactat acesta. Este valabil atât pentru beneficiarul contractului, cât și pentru prestatorul de servicii. Ca să venim în ajutorul dumneavoastră, v-am pregătit o listă cu modele PDF de contracte, pe care să le folosiți în funcție de serviciile de care aveți nevoie. 

Ce trebuie să conțină contractul de prestări servicii

Ca oricare alt contract, și cel de prestări servicii trebuie să conțină, în primul rând, părțile contractuale. Acestea sunt beneficiarul, cel care va plăti pentru a obține anumite servicii, și prestatorul, cel care va realiza serviciile incluse în contract. Prestatorul poate fi o persoană fizică, dar și o societate sau o fundație. Este valabil și în cazul beneficiarului. 

De asemenea, în respectivul act va fi trecut concret și obiectul care face necesar contractul.

Durata contractului, dar și prețul, sunt obligatorii de trecut în document. În plus, contractul trebuie să includă și obligațiile și responsabilitățile celor două părți. De exemplu, cel care prestează serviciile trebuie să le ofere la timp, conform contractului și eventual să repare defecțiunile sau problemele care pot apărea din cauza lui. 

Beneficiarul se obligă să-i plătească la timp prestatorului serviciile cerute și chiar să-i procure acestuia materialele de care are nevoie pentru a duce la bun sfârșit contractul. Nu

vă feriți să treceți și anumite clauze, indiferent că este vorba despre forță majoră sau altfel de clauze. La final, nu uitați să menționați și modul în care se vor soluționa anumite litigii care pot apărea în urma acelui contract. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Contracte de prestări servicii, modele PDF

Bineînțeles că în cazul unui contract de prestări servicii pot exista neînțelegeri între cele două părți. Prestatorul nu are aceleași beneficii pe care le-ar avea dacă ar semna un contract de muncă. Trebuie să știți că aceste contracte de prestări servicii nu se iau în calcul la vechimea în muncă. De asemenea, nici nu contribuie la fondurile de stat, cum ar fi pensie, șomaj sau sănătate. 

Dacă totuși trebuie să încheiați un astfel de contract, iată cum ar trebui să arate:

 

Contractele pot fi diferite în funcție de serviciile implicate. De exemplu, poate fi vorba de contracte de audit financiar, de transport sau de depozitare de marfă, de consultanță, de asistență financiară, de management, de editare sau chiar de întreținere. Iată cum arată un model PDF pentru un contract de prestări servicii. 

https://e-juridic.manager.ro/download/contract-prestari-servicii.pdf

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.