Putine gospodine stiu, insa, motivul pentru care galbenusurile se inverzesc, dupa ce ouale se racesc. Aceasta reactie apare ca urmare a faptului ca oual este fiert prea mult.
Iata cum ar trebui sa procedeze gospodinele pentru a obtine ouale perfecte:
1. Nu puneti ouale in apa care fierbe; introducerea unui ou in apa clocotita schimba temperatura oului prea repede şi poate duce la craparea acestuia.
2. Nu fierbeti ouale prea mult. Asa cum a fost mentionat mai sus, acest lucru poate duce la inverzirea galbenusului.
Cum ar trebui sa procedati:
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
1. Puneti ouale intr-un vas suficient de incapator astefl incat sa nu aveti ouale unul peste altul. Puneti apa cat sa le acoperiti
2. Puneti apa la fiert si de indata ce apar bule pe marginea apei si ouale se misca usor, opriti focul, acoperiţi cratita uitat-va la ceas
. 3. Dacă vreti oua fierte moi, le lasati in oala acoperita 3 minute; daca vreti oua fierte tari, le lasati 12-15 minute.