Cum se fierb corect ouale de Paste! Greseala pe care o fac toate gospodinele

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 08 sep 2020, 03:05

Sarbatorile de Paste se apropie cu pasi repezi si toate gospodinele s-au apucat deja de pregatiri pentru masa de sarbatoare.

Putine gospodine stiu, insa, motivul pentru care galbenusurile se inverzesc, dupa ce ouale se racesc. Aceasta reactie apare ca urmare a faptului ca oual este fiert prea mult. 

Iata cum ar trebui sa procedeze gospodinele pentru a obtine ouale perfecte: 

1. Nu puneti ouale in apa care fierbe; introducerea unui ou in apa clocotita schimba temperatura oului prea repede şi poate duce la craparea acestuia.

2. Nu fierbeti ouale prea mult. Asa cum a fost mentionat mai sus, acest lucru poate duce la inverzirea galbenusului.

Cum ar trebui sa procedati:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 1. Puneti ouale intr-un vas suficient de incapator astefl incat sa nu aveti ouale unul peste altul. Puneti apa cat sa le acoperiti

 2. Puneti apa la fiert si de indata ce apar bule pe marginea apei si ouale se misca usor, opriti focul, acoperiţi cratita uitat-va la ceas

. 3. Dacă vreti oua fierte moi, le lasati in oala acoperita 3 minute; daca vreti oua fierte tari, le lasati 12-15 minute.