Cum se îngrijesc în mod corespunzător păsările de curte

Author: Lavinia Medrea

Fie că vorbim de găini, rațe sau orice alt tip de pasăre, creșterea acestora necesită câteva condiții pe care trebuie să le ai în vedere.

Din acest motiv, ți-am pregătit acest articol cu informații esențiale. Citește în continuare pentru a afla ce trebuie să faci ca să crești păsări de curte sănătoase.

1. Articole necesare pentru creșterea păsărilor

Ca să le asiguri nevoile de bază de hrană și apă, trebuie să le pui la îndemână hrănitoare și adăpătoare. Dacă vrei să îți ușurezi munca, poți alege unele automate.

Bineînțeles, mai sunt și alte tipuri de echipamente pe care ar fi bine să le ai, dar găsești online tot ce ai nevoie.

2. Amenajarea spațiului

Asigură-te că ai suficient spațiu pentru numărul de păsări din gospodărie, deoarece acestea au nevoie de libertate de mișcare pentru a crește sănătoase. De asemenea, este foarte important să aibă acces la spații exterioare, să poată sta la soare. Mai ales dacă îți dorești o producție de ouă bună, trebuie să le amenajezi și țarcuri exterioare. Construiește sau achiziționează un adăpost corespunzător care să le protejeze de intemperii și să le asigure un mediu curat, uscat și igienic.

3. Alimentația

Hrănește păsările cu o dietă echilibrată, adaptată speciei și stadiilor de dezvoltare. De exemplu, pentru furajarea găinilor ouătoare se folosește un mix de furaje compus din porumb, orz, ovăz și grâu, în proporții variabile, pentru a le asigura toate necesitățile nutriționale. Rațele, în schimb, dacă sunt lăsate libere, consumă diverse insecte și viermișori, adică își iau aportul proteic singure. Complementar, poți să le mai oferi secară, legume și verdeață.

4. Monitorizează-le starea de sănătate

Păsările de curte pot dezvolta diverse boli dacă nu sunt ținute în locuri curate sau iau contact cu unele bolnave. Monitorizează starea de sănătate a acestora zilnic și fii atent la semnele de boală sau stres. Menține curățenia în țarcurile acestora, în special în zonele de hrănire și adăpare. De asemenea, ține legătura cu un medic veterinar pentru a le asigura toate tratamentele necesare.

Sunt multe aspecte de luat în calcul, despre care poți afla pe Raising-ducks.com, în special dacă vrei să crești specii diferite împreună, cum ar fi, de exemplu, găini cu rațe.

Deși pare multă informație, în timp vei învăța cum să răspunzi mai bine nevoilor specifice ale păsărilor tale ca să le asiguri o viață lungă și sănătoasă.

Sursa foto: pexels

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.