Crinul Păcii este o plantă extrem de frumoasă, dar destul de pretențioasă. Dacă știți cum s-o îngrijiți, vă va recompensa cu florile ei parfumate și cu aspectul elegant și va înfrumuseța orice cameră.
Crinul Păcii, planta denumită și Fericirea Femeii
Spathiphyllum sau Crinul Păcii, așa cum cunoaște toată lumea această plantă, este perfectă în orice cameră, pentru că va schimba instant încăperea și o să vă facă să credeți că vă aflați într-o locație luxoasă.
Este o floare cu aspect de tufă, cu multe frunze, de un verde aprins, și cu flori albe și crem. Spata florii este de culoare albă, în timp spadicele este crem. Crinul Păcii are un miros fin și extrem de plăcut.
Este o plantă care poate ajunge și la 90 de centimetri, dacă este îngrijită așa cum trebuie. De obicei, înflorește doar primăvara și mai rar în restul anotimpurilor.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Crinul Păcii mai este cunoscută și sub denumirea de ”Fericirea Femeii” și este o plantă care curăță aerul de praf și de toate substanțele nocive. În plus, se crede că aduce armonie în familie.
Sfaturi de îngrijire pentru Crinul Păcii
Crinul Păcii este destul de pretențioasă, dar merită cu siguranță efortul pe care îl veți depune. În timpul verii, aveți grijă să țineți planta la cel mult 25 de grade și să nu fie așezată în bătaia directă a razelor de soare.
Frunzele sunt destul de sensibile și soarele le va arde. Iarna, Crinul Păcii rezistă și la 15 grade, dar încercați totuși să țineți planta undeva unde este puțin mai cald. Este o floare care are nevoie de multă apă. De asemenea, umiditatea din aer ar trebui să fie pe la 80%.
Când este foarte cald afară, trebuie să pulverizați apă pe plantă, ca să-și mențină umiditatea din aer. Primăvara este indicat să înlocuiți stratul de pământ de la suprafața ghiveciului și la fiecare doi ani, să mutați planta în alt ghiveci, cu pământ proaspăt.
Vara, Crinul Păcii are nevoie de fertilizare, chiar și de două ori pe lună. Atunci când o mutați în alt ghiveci, puteți să rupeți din plantă, pentru a o înmulți. Mare atenție atunci când faceți acest lucru, pentru că rizomii se pot răni și atunci planta poate avea de suferit.
Fragmentele pe care le rupeți trebuie ținute în apă, până când rădăcinile vor fi suficient de mari. După aceea, le puteți planta.