Cum se îngrijește planta Sporul Casei

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 19 iul 2022, 04:30
Sporul Casei, planta aducătoare de noroc
Sursa: unsplash.com

Sporul casei este una dintre plantele preferate de către cei care locuiesc la casă și dispun de grădină. Nu este pretențioasă, iar florile sale vă vor înfrumuseța curtea.

Impatiens sau Sporul Casei, așa cum este cunoscută, se numără printre cele mai apreciate plante de grădină. Florile sale înveselesc imediat orice curte și, în plus, Sporul Casei nici nu are nevoie de cine știe de îngrijiri. 

Sporul Casei, planta aducătoare de noroc

Originară din Africa, Sporul Casei este considerată o plantă care aduce norocul în casa în care este ținută. Florile acesteia rezistă destul de mult timp, de la începutul primăverii, până toamna târziu. 

În mod normal, Impatiens, așa cum este denumită oficial Sporul Casei, este o plantă de exterior. Dacă stați la casă, o puteți planta fără probleme în grădină. Bineînțeles că și persoanele care locuiesc în apartament își pot cumpăra această floare.

În acest caz, Sporul Casei trebuie ținută pe balcon sau pe terasă. Florile sale nu au niciun parfum, dar vă vor încânta prin culorile extrem de vesele.

Impatiens înflorește aproape tot anul, începând din prima lună de primăvară.

Florile sale sunt numeroase și pot avea culoarea roșu, roz, alb, galben sau pot fi și în mai multe culori. Acestea vor forma tufe, de dimensiuni mici. Denumirea de Impatiens, care înseamnă ”nerăbdătoare” vine de la faptul că această plantă se grăbește să înflorească mereu. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cum aveți grijă de Sporul Casei

Impatiens este o plantă deloc pretențioasă. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli, pentru a vă bucura cât mai mult timp de florile ei superbe. Astfel, nu o plantați nicodată într-un loc în care știți că razele soarelui bat direct pe ea. 

Sporul Casei se numără printre plantele care preferă mai degrabă umbra decât soarele. Aveți grijă să o udați constant.

Pământul trebuie să fie mereu umed, dar nu inundat. Vara, când este foarte cald, Sporul Casei trebuie udată în fiecare zi. Faceți lucru fie dimineața, fie seara, dar nu în timpul zilei, când bate soarele puternic. 

Dacă țineți această plantă în apartament, puneți-o într-un ghiveci mic. Pământul în care stă trebuie să fie un amestec de pământ de grădină, turbă și humus. 

În timpul sezonului cald, țineți cont de faptul că Sporul Casei are nevoie și de îngrășământ, mai ales dacă o țineți în ghiveci. Ideal este să folosiți îngrășământul lichid. 

De asemenea, mutați planta într-un ghiveci mai mare, atunci când crește, pentru că dacă nu va avea suficient spațiu, va muri. 

Atunci când planta este încă în creștere, trebuie să-i tundeți frunzele, pentru a o ajuta să se dezvolte frumos.

În plus, dacă o aveți în grădină, jumuliți mereu buruienile din jurul ei. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.