Bruce Willis a primit în urmă cu un an un diagnostic ce a progresat de-a lungul timpului, în prezent actorul fiind diagnosticat cu demență frontotemporală. Iată cum se manifestă demența, afecțiunea de care suferă Bruce Willis.
Citește și: Filme cu Bruce Willis. Este unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood
Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență
Familia lui Bruce Willis a anunțat că starea de sănătate a cunoscutului actor s-a deteriorat din primăvara anului 2022, atunci când a fost diagnosticat cu afazie. În această perioadă de timp ce a trecut pe lângă Bruce Willis, problemele de sănătate s-au agravat, familia lui având parte de un diagnostic mai clar, mai exact demență frontotemporală.
Acest diagnostic a venit după un an de teste și tratamente.
În aceiași postare, soția lui Bruce Willis i-a anunțat pe fani că nu există un tratament pentru acest diagnostic. La vârsta de 67 de ani, actorul și familia acestuia nu și-au pierdut speranța că acesta va avea o formă mai ușoară a demenței, care să nu îi afecteze organismul.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Diagnostic crunt pentru Bruce Willis! Familia actorului a făcut anunțul: „În prezent nu există tratamente”
Cum se manifestă demența
Demența frontotemporală reprezintă un grup de tulburări ce sunt cauzate de pierderea celulelor nervoase ce se regăsesc la nivelul lobilor frontali sau lobii temporali ai creierului. Persoanele diagnosticate cu demență riscă să prezinte probleme la nivelul comportamentului, personalității, limbajului și a mișcării.
Această tulburare apare la persoanele cu vârstele cuprinse între 40 și 65 de ani, însă asta nu înseamnă că acest diagnostic nu poate afecta și persoanele mai tinere sau persoane la vârsta a treia. Cea mai frecventă tulburare este demența frontală, ce afectează comportamentul și personalitatea, putând să ducă la afazie progresivă primară, ce va afecta și comunicarea pacientului.
Un alt tip al acestui diagnostic este afazia non-fluentă, ce afectează capacitatea pacientului de a vorbi, iar un al treilea tip este reprezentat de demența frontotemporală ce afectează mișcarea pacientului.
Citește și: Cum se simte actorul Bruce Willis la 8 luni după ce a fost diagnosticat cu afazie