Cum se modifică bursele elevilor în noul an școlar? Florian Lixandru: „Lista va fi extinsă”

Author: Laura Macovei

Cum se modifică bursele elevilor în noul an școlar? Florian Lixandru: „Lista va fi extinsă”

Sursa: Captură YouTube

Prezent la WOWNews, secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, ne-a vorbit despre noile modificări ce vor avea loc în noul an școlar 2023-2024.

Florian Lixandru a vorbit despre noile măsuri adoptate în învățământ pentru anul școlar 2023-2024.

Cum se vor modifica bursele elevilor

Una dintre modificările din acest an vizează bursele elevilor, iar secretarul de stat explică care sunt categoriile de elevi care vor beneficia de bani de la stat.

„Lista va fi extinsă, astfel încât în categoria beneficiarilor de bursă de merit să fie incluși toți elevii cu medii generale peste 9.50,

pentru că sunt elevi care s-au pregătit, în speranța că vor obține o bursă”, a spus acesta. 

„În ceea ce privește bursa de merit pentru elevii de clasa a IX-a, aceștia vor beneficia de bursa de merit în funcție de media de la Evaluarea Națională. Se face ierarhizarea și 30% vor beneficia de bursa de merit. Lista se poate extinde.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Am rezolvat și problema elevilor de clasa a V-a, astfel că elevii aceștia vor primi burse de merit începând cu luna ianuarie, media fiind calculată ca medie aritmetică din primele două perioade de învățare. 

Citește și: „Un profesor răbdător și pasionat”. Mărturiile cutremurătoare ale surorii lui Adrian Lucaciu, profesorul de sport care a sfârșit în Lacul Tarnița. Tânărul ar fi trebuit să fie alături de elevii lui ieri, în prima zi de școală

Se vor acorda burse de merit și pentru elevii care au obținut locurile I, II și III la olimpiade și locul I la concursuri. Cuantumul bursei de merit este de 450 de lei, dar poate fi suplimentat de autoritățile publice locale acolo unde pot fi majorate, sprijinind performanța etc. 

Cine va beneficia de bursă socială

În ceea ce privește acordarea de burse sociale, și aici lista a fost extinsă.

Citește și: Ce riscă minorii care consumă substanțe interzise? Anunțul de ultimă oră a fost făcut de Ministrul de Interne

„Pentru elevii orfani, în noua formă, am diferențiat bursele sociale pentru cei din medii dezavantajate sau care suferă de o afecțiune. Vorbim de bursa socială pentru elevii care provin din familii cu venit mic, una pentru elevii orfani, pentru elevii care provin din familii monoparentale, pentru elevii care suferă de diferite afecțiuni și pentru elevii minori care sunt prinși într-o formă de educație, care nu sunt angajați în piața muncii.

Cunatumul este de 300 de lei. De asemenea, și mamele minore care vin la cursuri vor beneficia de o bursă socială în valoare de 700 de lei”, a mai spus secretarul. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?