Cum se poate încasa alocația și după împlinirea vârstei de 18 ani. Actele de care este nevoie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 mar 2023, 22:58

Pentru a primi alocație și după împlinirea vârstei de 18 ani, persoana în cauză trebuie să fie, în continuare, elev

Sursa: Shutterstock

Alocația se poate încasa și după împlinirea vârstei de 18 ani, dar cu o singură condiție. Suma de 255 de lei va mai fi acordată timp de câțiva ani.

Alocația poate fi oferită și după împlinirea vârstei de 18 ani, dar persoana în cauză trebuie să respecte o regulă obligatorie. În momentul de față, copiii cu vârsta cuprinsă între doi ani și 18 au o alocație de 255 de lei.

Cine poate primi alocații și după 18 ani

Pentru a primi alocație și după împlinirea vârstei de 18 ani, persoana în cauză trebuie să fie, în continuare, elev.

Elevii care au împlinit vârsta de 18 ani în timpul vacanței de vară nu vor mai primi alocația pe perioada vacanței mari, aceasta urmând să fie redistribuită după ce anul școlar va începe.

Citește și: Alocații 2023: Copiii vor beneficia de venituri majorate. ”Cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează”. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru?

Pentru a fi înregistrat în baza de date a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului- serviciul Alocații, dosarul trebuie să conțină:

  1. Cerere tip
  2. Adeverință de elev
  3. Copie a actului de identitate
  4. Extras de cont, în original, semnat și ștampilat.

Cererea trebuie să fie completată pe proprie răspundere de către elev, urmând să fie atașate cele patru documente menționate anterior. Pentru ca alocația să fie primită de elevii care au peste 18 ani, cererile vor trebui să fie completate și depuse în luna în care acesta va împlini 18 ani.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elevii români vor fi pregătiți pentru meseriile de viitor

Cum totul evoluează rapid de la un an la altul, același lucru se întâmplă și cu meseriile care apar. Prin urmare, guvernul a decis să țină pasul cu acest schimbări.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că se vor aloca sume de bani consistente, pentru ca românii să fie pregătiți pentru meseriile care, în viitor, vor câștiga teren. Bugetul actual este de 4,34 miliarde de euro.

„Știm cu toții care sunt efectele migrației forței de muncă din România ultimilor ani. Suntem totdată conștienți de faptul că deficitul actual de forță de muncă nu poate fi recuperat decât prin investiția în educație și prin corelarea acesteia cu cerințele angajatorilor.

Citește și: Alocații majorate pentru copii din februarie 2023. Cine primește 631 de lei începând cu această lună?

Programul Educație și Ocupare va sprijini, în total, circa un milion de români să dobândească o educație și să devină activi pe piața muncii, fiind pregătiți pentru meseriile pe care avansul tehnologic le aduse”, a precizat Marius Budăi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Primele opt apeluri urmează să fie lansate în al doilea trimestru al anului curent, iar alte șase apeluri sunt programate să aibă loc între iunie 2023 și septembrie 2023.

 

Taguri: