Ciupercile conțin multe vitamine și fibre, acestea sunt recomandate în alimentație pentru o viață sănătoasă, însă este extrem de important și cum le gătiți. Vă vom arăta în cele ce urmează dacă este indicat să curățați sau nu ciupercile de coajă și cum să le pregătiți pentru gătit.
Se curăță sau nu ciupercile de coajă?
Înainte de a începe să pregătiți ciupercile pentru gătit este foarte important să țineți cont de o regulă primordială atunci când cumpărați ciuperci.
Deși majoritatea gospodinelor sunt de părere că ciupecile trebuie să fie curățate înainte de a fi gătite, ei bine, marii bucătari spun că ciupercile trebuie să fie doar periate de pământ
Cum se pregătesc ciupercile champignon pentru gătit?
Trebuie să știți că ciupercile champignon se pregătesc pentru gătit în felul următor, se curăță de pământ cu un prosop curat și apoi se taie felii, înainte de a fi gătite. O regulă de care trebuie să țineți cont atunci când preparați ciuperci champingnon este că nu trebuie să le spălați niciodată pentru că absorb foarte multă apă.
Citeste si: 7 alimente care devin toxice daca le reincalzesti
Se mănâncă cozile de la ciuperci?
Un alt subiect controversat este legat de cozile ciupercilor, dacă se mănâncă sau nu. În timp ce unii preferă să le arunce, alții le toacă și le pun la gatit împreună cu ciuperile tocate. Sunt mulți cei care preferă să toace cozile ciupercilor și să le pună la gătit sau să le folosească pentru umplutura ciupercii.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Dacă aveți ciuperci de dimensiuni mici le puteți lăsa cu tot cu codiță, fără a le mai toca.
Cât timp trebuie să fierbeți ciupercile?
Specialiștii recomandă ca ciupercile champignon să fie lăsate cinci minunte la fiert, în timp ce pentru ciupercile cu stridii va fi nevoie de 15 minute. Totodată, ciupercile chanterelles și cele aspen se lasă 20 de minute la fiert. Ciupercile albe au un timp de pregatire de 40 de minute, iar cele russula, în jur de jumătate de oră.
Citeste si: Mare atentie! Iata care este cea mai toxica leguma, pe care romanii o folosesc extrem de mult la gatit!