Cum se prepară cea mai bună dulceață de smochine? Rețeta cu care nu dai greș niciodată!

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 iul 2022, 04:35
Dulceața de smochine, cea mai simplă rețetă
Sursa: unsplash

Dulceața de smochine. Iată cea mai simplă rețetă după care poți să prepari dulceața de smochine. Îți va ieși delicioasă!

DULCEAȚA DE SMOCHINE. Este o dulceață aromată și cu un gust inconfundabil, astfel că oferă un adevărat răsfăț papilelor gustative. În plus, având în vedere că destul de puține persoane aleg să o prepare, cu siguranță vei face de fiecare dată o impresie bună dacă vei avea invitați la masă și le vei oferi acest tip de dulceață alături de un desert răcoros. Cum o prepari?

REȚETĂ dulceață de smochine

DULCEAȚA DE SMOCHINE. Există o rețetă de dulceață de smochine cu care nu vei da greș niciodată și pe care trebuie să o salvezi. Se prepară foarte simplu, ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul final cu siguranță te va uimi. Mai mult, pentru că smochinele sunt fructe dulci, nu va fi nevoie să folosești foarte mult zahăr pentru a prepara dulceața de smochine, ceea ce înseamnă că acesta va conține un număr mai redus de calorii și va fi și mult mai sănătoasă. 

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că smochinele pot regla tensiunea arterială, pot regla nivelul de zahăr din sânge și pot da un aspect luminos pielii, acestea având o mulțime de beneficii pentru organism.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

REȚETĂ dulceață de smochine: ingrediente necesare

Dulceața de smochine nu este deloc un preparat complicat, chiar dacă la prima vedere poate da această impresie. O dulceață de smochine delicioasă are nevoie de doar 3 ingrediente simple.

  • 3 kilograme de smochine
  • 1,5 kilograme de zahăr
  • 3 lămâi

Citeste si: Tarta cu smochine

REȚETĂ dulceață de smochine: mod de preparare

Dulceața de smochine nu se prepară greu, însă trebuie să iei în calcul faptul că vei avea nevoie de 2 zile pentru a o pregăti. Este foarte important să tai smochinele în bucăți mici, să torni peste ele zeama de la cele 3 lămâi și zahărul, să acoperi totul cu un capac și să lași de-o parte până a doua zi.

Astfel, smochinele vor deveni zemoase, iar sucul obținut te va ajuta să prepari cea mai bună dulceață. 

După ce ai amestecat smochinele cu zahărul și zeama de lămâie și le-ai lăsat peste noapte, a doua zi trebuie să separi fructele de suc. Apoi trebuie să pui sucul la fiert până dă în clocot și ulterior să adaugi fructele. Lasă totul pe foc jumătate de oră, după care strecoară fructele, păstrează-le într-un recipient, lăsând sucul să mai fiarbă până când își reduce volumul la jumătate.

La final, adaugă din nou fructele în suc și mai lasă pe foc 20 de minute. 

Dulceața de smochine  este gata în momentul în care siropul este închegat și nu curge imediat din lingură. 

Citeste si:// DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ// Trucul secret prin care să obții cea mai bună dulceață. E cea mai simplă rețetă!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.