Nu toată lumea consumă carne de miel, asta și pentru că nu oricine știe să o gătească perfect. Este o carne mai pretențioasă, dar dacă o preparați așa cum trebuie, este extrem de gustoasă. Friptura de miel la ceaun nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.
Cea mai simplă rețetă de friptură de miel la ceaun
Carnea de miel este nelipsită de pe mesele românilor, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
Cu siguranță ați auzit multe persoane care spun că nu mănâncă friptură de miel, pentru că are un miros aparte. Într-adevăr, se poate întâmpla acest lucru, dar doar dacă nu preparați carnea așa cum trebuie.
Nu vă feriți de carnea de miel, pentru că este sănătoasă și benefică pentru organism.
Cea mai bună friptură de miel este, de departe, cea pregătită la ceaun. Dacă locuiți la curte sau aveți pe cineva la care puteți merge, nu ezitați să preparați carnea în acest fel.
Ingrediente:
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
- carne de miel
- 3- 4 linguri de untură
- piper
- sare
- 2-3 căni de apă
- 2-3 căni de vin alb sec
- un castron de ceapă
- cimbru uscat
- crenguțe de rozmarin
- ardei iute
- două căpățâni de usturoi zdrobit
Cum se face friptura de miel la ceaun
În primul rând, aveți nevoie de un ceaun încăpător, de vreo 10 litri. De asemenea, vă trebuie și o lingură de lemn mare, cu care să puteți să amestecați bine ingredientele.
Spălați foarte bine carnea de miel și ștergeți-o cu un șervețel absorbant. Ca să fie pătrunsă mai bine, o puteți cresta pe alocuri cu un cuțit.
Curățați și usturoiul și ceapa. Puneți în ceaun bucățile de carne de miel, adăugați untura, sarea, piperul, vinul și apa și lăsați totul să fiarbă, cel puțin o oră.
Dacă vedeți că scade prea mult zeama din ceaun, mai adăugați apă și vin, în cantități egale. Nu uitați că din când în când trebuie să amestecați în ceaun, ca să nu se lipească bucățile de carne .
După ce trece o oră, puteți adăuga ceapa tocată mai mare, ardeiul iute, tăiat rondele, și usturoiul pisat. Amestecați foarte bine în ceaun, pentru ca toate ingredientele să se îmbine armonios.
Friptura de miel la ceaun este gata, atunci când observați că bucățile de carne încep să se desprindă de pe oase și lichidul s-a evaporat.
Stingeți focul de la ceaun, puneți cimbrul și rozmarinul și acoperiți cu un capac mare. Lăsați friptura să stea așa, cel puțin 20 de minute.