Cum se prepară cea mai bună friptură de porc la cuptor? Invitații vor fi uimiți de cât este de delicioasă

Autor: Lavinia Medrea

Cum se prepară cea mai bună friptură de porc la cuptor? Invitații vor fi uimiți de cât este de delicioasă

Sursa: PixaBay

În curând, urmează sărbătorile de iarnă și nelipsitele bucate care vor fi puse pe mese pentru a fi savurate de invitați. Iată cum poți prepara cea mai delicioasă friptură de porc la cuptor!

Având în vedere că urmează să vină Crăciunul și Revelionul, toată lumea își dorește să prepare cea mai delicioasă friptură de porc, fiind preparatul principal la orice masă festivă de iarnă. Cu ajutorul acestei rețete de preparare a fripturii de porc cu vin și usturoi, veți reuși să faceți cea mai gustoasă și fragedă friptură pe care au gustat-o vreodată invitații dumneavoastră!

Ingredientele pentru cea mai bună friptură de porc la cuptor

  • 2 bucăţi de carne de porc (cotlet, ceafă) de 250-300 grame fiecare
  • 4 căţei de usturoi mari
  • 2 linguri de untură de porc (se poate folosi și ulei)
  • 1 cană de vin alb sec
  • 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi, opțional, fulgi de ardei iute (după gust)
  • 2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust

Citeste si: Cum să prepari cea mai bună piftie pentru sărbătorile de iarnă. Secretul marilor gospodine

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gramajul ingredientelor este pentru două porții. Dacă aveți mai mulți invitați, dublați gramajele. 

Cum se prepară cea mai fragedă friptură de porc la cuptor cu vin și usturoi

  • Începeți să bateți carnea cu un ciocan pentru șnițele, dar nu o subțiați prea tare, doar frăgeziți-o.
  •  Asezonați carnea cu condimente, sare şi piper după gust.
  • Puneți carnea într-o tavă încăpătoare, adăugați untura de porc sau uleiul, foile de dafin și vinul.
  • Mărunțiți cățeii de usturoi cu un aparat special sau cu cuțitul, după care aruncați-i peste bucățile de carne.
  • Aprindeți cuptorul și lăsați-l să atingă temperatura de 190 de grade Celsius.
  • Acoperiți tava cu friptură cu folie de aluminiu și introduceți-o la cuptor timp de 45 de minute.
  • După cele 45 de minute, scoateți tava din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu. Introduceți din nou tava în cuptor, de data aceasta la 210 grade Celsius, și întoarceți carnea la 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumenește pe fiecare parte.

Citeste si: Cea mai gustoasă friptură de Crăciun. Tot ce trebuie să ştii ca să iasă o friptură perfectă

În cazul în care sosul a scăzut, mai adăugați o jumătate de cană de vin alb sec.

Cea mai delicioasă și fragedă friptură de porc la cuptor este gata! Puneți preparatul în farfurii și serviți-l cu o garnitură de cartofi la cuptor și murăturile specifice sezonului rece.

 

 

Taguri: