Având în vedere că urmează să vină Crăciunul și Revelionul, toată lumea își dorește să prepare cea mai delicioasă friptură de porc, fiind preparatul principal la orice masă festivă de iarnă. Cu ajutorul acestei rețete de preparare a fripturii de porc cu vin și usturoi, veți reuși să faceți cea mai gustoasă și fragedă friptură pe care au gustat-o vreodată invitații dumneavoastră!
Ingredientele pentru cea mai bună friptură de porc la cuptor
- 2 bucăţi de carne de porc (cotlet, ceafă) de 250-300 grame fiecare
- 4 căţei de usturoi mari
- 2 linguri de untură de porc (se poate folosi și ulei)
- 1 cană de vin alb sec
- 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi, opțional, fulgi de ardei iute (după gust)
- 2 foi de dafin
- Sare și piper după gust
Citeste si: Cum să prepari cea mai bună piftie pentru sărbătorile de iarnă. Secretul marilor gospodine
Gramajul ingredientelor este pentru două porții. Dacă aveți mai mulți invitați, dublați gramajele.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Cum se prepară cea mai fragedă friptură de porc la cuptor cu vin și usturoi
- Începeți să bateți carnea cu un ciocan pentru șnițele, dar nu o subțiați prea tare, doar frăgeziți-o.
- Asezonați carnea cu condimente, sare şi piper după gust.
- Puneți carnea într-o tavă încăpătoare, adăugați untura de porc sau uleiul, foile de dafin și vinul.
- Mărunțiți cățeii de usturoi cu un aparat special sau cu cuțitul, după care aruncați-i peste bucățile de carne.
- Aprindeți cuptorul și lăsați-l să atingă temperatura de 190 de grade Celsius.
- Acoperiți tava cu friptură cu folie de aluminiu și introduceți-o la cuptor timp de 45 de minute.
- După cele 45 de minute, scoateți tava din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu. Introduceți din nou tava în cuptor, de data aceasta la 210 grade Celsius, și întoarceți carnea la 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumenește pe fiecare parte.
Citeste si: Cea mai gustoasă friptură de Crăciun. Tot ce trebuie să ştii ca să iasă o friptură perfectă
În cazul în care sosul a scăzut, mai adăugați o jumătate de cană de vin alb sec.
Cea mai delicioasă și fragedă friptură de porc la cuptor este gata! Puneți preparatul în farfurii și serviți-l cu o garnitură de cartofi la cuptor și murăturile specifice sezonului rece.