Cum se prepară celebra soluție care include bicarbonatul de sodiu și este folosită la curățarea eficientă a geamurilor

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 iul 2022, 01:05
Cum spălați geamurile cu bicarbonat de sodiu
Sursa: unsplash.com

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru curățarea geamurilor. Trebuie doar să preparați o soluție, care este extrem de eficientă.

Toată lumea știe deja că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit, fără probleme, atât în bucătărie, cât și în curățarea casei sau ca produs cosmetic. Este ieftin, la îndemâna oricui și vă ajută să scăpați de pete și de mirosurile urâte.

Cum spălați geamurile cu bicarbonat de sodiu

Dacă vreți să folosiți soluții ecologice, atunci când faceți curățenie în casă, bicarbonatul de sodiu vă poate fi de mare ajutor.

Îl puteți folosi simplu, amestecat cu apă, cu oțet sau cu zeamă de lămâie, în funcție de ceea ce vreți să curățați cu el.

De exemplu, dacă vreți să spălați geamurile și oglinzile din casă, trebuie să preparați o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet. Veți avea nevoie, de asemenea, și de un pulverizator.

Puneți în acesta o cană de apă caldă, o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de oțet.

Amestecați foarte bine soluția, iar apoi puteți pulveriza pe geamuri sau pe oglinzi.

Ștergeți suprafețele cu o cârpă curată, dar aveți grijă să fie dintr-un material care nu lasă scame sau urme. În acest fel, veți obține geamuri curate ca lacrima, fără niciun fel de pată.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Cu siguranță ați aflat că acest banal ingredient vă ajută să vă albiți dinții, dar vă poate scăpa și de acnee.

Pe lângă aceste întrebuințări în cosmetică, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca să curățați orice fel de pată pe care o aveți în casă, indiferent de suprafața pe care se află.

Dacă vreți să curățați cada, chiuveta, aragazul sau chiar faianța sau gresia, trebuie doar să puneți bicarbonat pe aceste suprafețe, iar apoi le frecați cu ajutorul unui burete. La final, clătiți bine locurile curățate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În cazul în care vă confruntați cu pete pe tigăi sau pe oale, puneți-le la înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu și cu detergent de vase. După aproximativ 10-15 minute, veți vedea că petele se vor curăța cu ușurință.

Tot bicarbonatul vă ajută să curățați și cuptorul. Ca să nu mai folosiți soluții toxice, care vă și atacă pielea de pe mâini, puneți în cuptor bicarbonat, pulverizați apă peste el și lăsați-l să acționeze peste noapte.

A doua zi, îndepărtați soluția cu o lavetă.

Bicarbonatul este extrem de eficient și în îndepărtarea mirosurilor neplăcute. De exemplu, dacă bureții de vase au prins un miros urât, băgați-i într-o soluție preparată din apă și bicarbonat de sodiu și vor fi ca noi.

De asemenea, puteți scăpa și de mirosurile neplăcute din frigider. Trebuie doar să puneți bicarbonat într-un pahar, pe care îl așezați în frigider.

Bicarbonatul va neutraliza mirosurile din interior.

Puteți presăra bicarbonat și pe fundul coșului de gunoi, ca să scăpați de mirosurile neplăcute.

Un alt truc este să amestecați bicarbonat cu oțet și să turnați amestecul în gurile de scurgere de la cadă sau de la chiuvetă. În acest fel, nu veți mai avea probleme cu mirosurile urâte care vin prin aceste găuri.

Pentru a curăța tacâmurile de argint, preparați o soluție din 3 părți de bicarbonat de sodiu și o parte de apă. Frecați tacâmurile cu această pastă și apoi le clătiți bine. Își vor recăpăta imediat strălucirea.

Dacă aveți copii, care v-au desenat pe pereți, puneți bicarbonat pe un burete și frecați locurile respective.

Acest ingredient poate fi folosit și în mașina de spălat rufe, pentru că reglează pH-ul apei, iar astfel detergentul de rufe va avea o putere mai mare de curățare a petelor. Puneți o jumătate de cană de bicarbonat în sertarul pentru detergent.