Porumbul fiert reprezinta o gustare gustoasa si foarte benefica pentru organism. Cu toti adoram sa mancam porumb fiert in zilele calduroase de vara, cand deja cele mai timpurii soiuri de porumb apar deja pe piata. Iata ce trucuri folosesc cei mai vechi bucatari pentru fierberea porumbului dar si ce anume trebuie facut dupa fierbere!
Cum se pregateste porumbul fiert! Ce trebuie sa faceti pentru un gust delicios!
In timpul verii, cu totii adoram sa mancam porumb fiert, fie in salate delicioase, fie consumat ca atare, deoarece are multe beneficii pentru organism. Cei mai experimentati bucatari folosesc anumite trucuri atunci cand pregatesc porumb fiert. Iata la ce anume recurg imediat dupa fierberea porumbului.
Astfel, cea mai simpla reteta pentru pregatirea porumbului fiert este urmatoarea:
Se umple o oala mare cu apa in care se adauga sare si se pune la fiert.
De asemenea, porumbul poate fi depozitat atat in frigider pentru maxim cinci zile, cat si in congelator pana la sase luni, pentru a putea fi consumat si pe timpul iernii.
Pentru acest lucru este nevoie ca porumbul fiert sa fie depozitat in recipiente etanse care apoi sunt introduse in congelator. Sau o alta varianta de pastrare a porumbului fiert este aceea de a scoate doar grauntele si de a le depozita in recipiente sau pungi puse apoi in congelator sau in frigider.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Trucuri pentru a prepara cel mai bun porumb fiert
Ce sa faci dupa ce ai fiert porumbul! Iata trucurile celor mai vechi bucatari pentru un porumb cu gust delicios!
Daca insa va doriti sa experimentati savoarea porumbului fiert in diverse alte combinatii culinare, puteti sa utilizati anumite sosuri sau topping-uri delicioase, care au menirea de a imbogati gustul clasic al porumbului fiert realizand o combinatie uluitaore de arome si texturi.
Marii bucatari obisnuiesc sa foloseasca un amestec de sare si ulei de masline pentru a stropi porumbul fiert. De asemenea acestia stropesc porumbul fiert cu un amestec de usturoi si alte condimente precum: coriandru, ardei iute, sare, alaturi de suc de lamaie, creandu-se un sos delicios.
Alte astfel de sosuri care pot insoti porumbul fiert pot fi preparate din: miere fierbinte si ardei iute, sau jeleu de ardei iute, sau un amestec de ierburi de Provence: rozmarin, maghiran, cimbru, lavanda, sau un sos din unt, sare si piper.
Citeste si: Dieta cu porumb. Slăbești 5 kilograme în 7 zile, fără să depui efort