Cum se prepară Dalgona Candy, celebra prăjitură cu zahăr din serialul „Jocul Calamarului”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 aug 2022, 02:15

Cum se prepară Dalgona Candy, celebra prăjitură cu zahăr din serialul „Jocul Calamarului”

Sursa: Captură YouTube

Serialul „Jocul Calamarului” a avut parte de un val de aprecieri și succes după lansarea sa pe Netflix. Aflăm, în continuare, cum se prepară celebra prăjtură Dalgona Candy, preparatul care a înnebunit toate rețelele de socializare.

Serialul „Jocul Calamarului”  a avut parte de un val de aprecieri și succes după lansarea sa pe Netflix. Aflăm, în continuare, cum se prepară celebra prăjtură Dalgona Candy, preparatul care a înnebunit toate rețelele de socializare.

Cum se prepară Dalgona Candy, celebra prăjitură cu zahăr din serialul „Jocul Calamarului”

După ce serialul sud-coreean a ajuns pe locul I în topul preferințelor utilizatorilor Netflix chiar și în România, foarte mulți oameni s-au întrebat cum se prepară prăjitura din zahăr care apare în proba episodului trei.

Dalgona Candy este un fagure de zahăr care poate avea forme precum cerc, stea, umbrelă, inimă, triunghi și multe altele, și se prepară cu două ingrediente esențiale.

Citeste si: Nici nu știai asta. În ce feluri de mâncare se pune bicarbonat de sodiu

Ingrediente Dalgona Candy. Cum preparăm fagurele de zahăr

Dacă și tu ești fan al serialului „Jocul Calamarului” și vrei să încerci să realizezi acasă figurinele Dalgona care le-au dat palpitații jucătorilor, vei avea nevoie de doar două ingrediente, și anume zahărul și bicarbonatul de sodiu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cheesecake japonez- Ușor de preparat și extrem de pufos

Într-o tigaie pe foc mic, adăugați zahărul și amestecați până începe să se topească. După ce s-a topit, adăugați un vârf de bicarbonat de sodiu, apoi continuați să amestecați până când acesta se deschide la culoare. Atenție! Nu adăugați prea mult bicarbonat de sodiu, pentru că riscați ca zahărul să se umfle prea mult.

La final, puneți compoziția formată pe o hârtie de copt, înainte ca acesta să apuce să se întărească.

După ce ați pus totul pe hârtia de copt, folosiți o cană sau un castron ca să aplatizați compoziția, apoi folosiți o formă pentru prăjituri pentru a obține figurina dorită și așteptați să se usuce.

După ce ați obținut rezultatul dorit, luați un ac și dați drumul la joc!