Cum se prepară maioneza de post rapid și ușor

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 23 iul 2022, 09:15

Maioneza de post, o rețetă rapidă și sănătoasă

Sursa: unsplash.com

Maioneza de post se prepară rapid și este mult mai sănătoasă decât cea clasică. Iată cum trebuie să procedați.

Pentru că suntem în Postul Paștelui și sunt foarte multe persoane care respectă această perioadă, au apărut tot mai multe rețete de preparate care se pot face și în varianta de post. Este și cazul maionezei. Dacă aveți nevoie să o folosiți în diverse salate în această perioadă, încercați rețeta de maioneză fără ouă. Este absolut delicioasă. 

Maioneza de post, o rețetă rapidă și sănătoasă

Toate gospodinele știu cum se prepară maioneza clasică și de ce ingrediente este nevoie. Oul este alimentul de bază de la care pornește orice rețetă de maioneză. 

Dar cum suntem în Postul Paștelui, cine vrea poate să facă și maioneză de post. Aceasta nu va conține ouă, bineînțeles, dar va ieși la fel de pufoasă și de gustoasă. 

În plus, pentru că nu are gălbenuș în compoziție, maioneza de post nici nu este la fel de grasă și poate fi consumată și de către persoanele care au probleme cu digestia. 

Cea mai la îndemână variantă pentru a prepara maioneza de post este să folosiți cartofi fierți. 

Ingrediente:

  • un cartof mare fiert
  • o ceașcă de ulei
  • două lingurițe de muștar
  • două linguri de apă rece
  • sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

După ce ați curățat cartoful de coajă, îl puneți la fiert în apă cu sare. Apoi îl lăsați să se răcească și îl pasați foarte bine cu o furculiță sau cu ustensila pentru piure. 

Peste el, puneți muștarul și sucul de lămâie, proaspăt stors, și amestecați. După aceea, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic cu o lingură de lemn, exact cum procedați și la maioneza clasică. 

Puneți în maioneză și apă rece, puțin câte puțin, și amestecați în permanență. Apa va face maioneza să devină pufoasă. 

Dacă vreți, alături de cartoful fiert, puteți să folosiți și puțină țelină fiartă, pe care, de asemenea, o veți pasa foarte bine. 

Maioneza de post din pufuleți

O altă variantă de a prepara maioneza de post este aceea în care veți folosi pufuleți.

Este vorba despre pufuleții clasici, simpli, cu sare. 

Ingrediente: 

  • o pungă de pufuleți simpli, fără arome
  • două lingurițe de muștar
  • 200 ml de ulei
  • două linguri de apă călduță
  • suc de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Într-un castron, mărunțiți cât mai bine pufuleții, iar apoi adăugați peste ei cele două linguri de apă călduță și amestecați bine.

Trebuie să obțineți o pastă omogenă. 

Apoi puneți muștarul și sucul de lămâie, proaspăt stors, și omogenizați bine aceste ingrediente. După aceea, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în permanență. 

La final, puneți sare în funcție de gustul fiecăruia. Țineți însă cont că și pufuleții sunt sărați, așadar nu exagerați. Dacă vreți să puneți și piper, folosiți piper alb, ca să nu stricați aspectul maionezei.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.