Toba de casă este un preparat ce nu lipsește de pe mesele românilor, iar gospodinele o prepară cu grijă pentru a păstra gustul autentic al fiecărui ingredient. Încă din copilărie mesele erau pline în perioada sărbătorilor de iarnă, iar toba, sarmalele, cozonacii sau cârnații nu sunt niciodată uitați, iar aceasta este rețeta tradițională românească pentru toba de casă.
De ce ingrediente avem nevoie pentru toba de casă
La data de 20 decembrie 2023, românii din întreaga țară sărbătoresc Ignatul, iar în această zi, în majoritatea zonelor din România se taie porcul, urmând câteva zile intense pentru gospodine, folosind fiecare gram de carne pentru a prepara cele mai bune preparate tradiționale românești. Adesea când ne gândim la sărbătorile de iarnă ne vin în minte momentele din copilărie în care ne strângeam la masă alături de membrii familie și gospodinele începeau să aducă cele mai bune preparate tradiționale românești, precum toba de casă.
Citește și: Reteta originala de toba de acasa. Are gustul autentic romanesc
În cazul în care vă gândiți cu nostalgie la aceste momente, v-am pregătit o rețetă de tobă de casă autentică, care doar printr-o felie să vă întoarcă în trecut, la acele momente simple. Dacă vreți să preparați această rețetă de tobă de casă aveți nevoie de 1 kg de ficat de porc, 1 kg de limbă de porc, 1 kg de inimă de porc, 1 kg de rinichi de porc, 500 g de mușchi porc
și 2-3 urechi de porc și, bineînțeles, trei stomacuri de porc.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Pentru ca această rețetă să iasă perfect trebuie să nu uităm să adăugăm 250 de grame de șorici și 250 de grame de slănină, însă ceea ce oferă cu adevărat gust tobei de casă sunt condimentele, iar
cele folosite pentru această rețetă sunt: o lingură de piper măcinat, lingură și jumătate de sare, 2-3 foi de dafin, o lingură de ienibahar măcinat și o lingură de coriandru măcinat, potrivit fanatik.ro .Cum preparăm toba de casă după rețeta bunicii
După ce avem toate ingredientele pe masa din bucătărie putem începe să preparăm toba de casă, iar această rețetă trebuie să o începem prin a fierbe organele porcului într-o oală încăpătoare, timp de aproximativ 45 de minute.
Cele trei stomacuri pe care le avem trebuie să fie umplute cu organele pe care le-am tăiat anterior, însă este important să nu le umplem foarte mult. Atunci când am decis că am pus suficientă umplutură, completăm cu o cantitate mică din zeama în care acestea au fiert.
Este acum momentul pentru a lega capetele tobelor de casă, însă cele mai multe gospodine aleg să le coasă pentru a se asigura că o să reziste.Citește și: Toba de casa. Reteta traditionala din caietul bunicii
Tobele de casă obținute vor fi puse la fier, în zeama în care au fost fierte și organele, la foc mic, timp de 45 de minute. Astfel încât tobele de casă să nu pocnească în timpul fierberii, acestea trebuie să fie înțepate cu o furculiță sau o scobitoare în mai multe locuri. Tobele de masă pot fi păstrate la rece, presate de ceva greu deasupra pentru a căpăta o formă plată.