Cum se pun tricourile în dulap. 5 sfaturi pentru a le păstra în stare bună

Autor: Bianca Vidoi

Cum se pun tricourile în dulap

Sursa: PixaBay

Suntem adesea atașați de hainele pe care le avem în dulap, astfel ne dorim ca acestea să rămână într-o stare impecabilă pentru o perioadă îndelungată.

Sunt anumite articole în dulapul nostru ce au nevoie de o grijă suplimentară pentru a rămâne într-o stare cât mai bună pentru cât mai mult timp, iar acest lucru poate fi afectat de modul în care le depozităm.

Citește și: Soluții ingenioase de organizare pentru spațiile mici din casa ta

Cum se pun tricourile în dulap

Modul în care ne aranjăm hainele în dulap este unul unic pentru fiecare persoană, unele își doresc ca aspectul vizual să fie unul cât mai plăcut, în timp ce altele își doresc doar ca acestea să fie puse cu grijă într-un loc sigur, fără să fie aranjate în funcție de culoare sau pentru sezonul în care le purtăm.

Există mai multe moduri în care putem să păstrăm tricourile în dulap, mai exact acestea pot sta atârnate, pliate sau stivuite.

Cea mai recomandată formă de depozitare a tricourilor este pe umeraș deoarece astfel tricourile vor avea mai puține cute nedorite, ce necesită călcarea acestora înainte de fiecare călcare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cazul în care aveți tricouri ce au în compoziția lor fibre elastice, precum Lycra sau alte materiale similare, atunci puteți să le împachetați fără să vă îngrijorați că vor exista diferite cute sau urme nedorite. Pentru a folosi cât mai puțin spațiu pentru a depozita tricourile ce conțin fibre elastice atunci puteți apela la rularea acestora. 

Citește și: Vrei să-ți dai refresh la garderobă? Iată TREI accesorii care vor da un „boost” stilului tău vestimentar

Cum să păstrezi tricourile într-o stare bună

În cazul în care purtați adesea tricouri albe, atunci știți că această culoare este greu de întreținut, categorie în care se află și cămășile, însă există un truc pentru a le oferi o durată de viață îndelungată acestora articole vestimentare. Pentru a reda albul impecabil al hainelor trebuie doar să le punem în apă caldă timp de 10 minute, apă în care adăugăm și câteva felii de lămâie.

Dacă aveți în dulapul vostru mai multe tricouri delicate, din fibre naturale este recomandat să nu le uscăm pe umeraș, dar nici să nu le depozităm pe acesta deoarece acest obicei poate duce le distrugerea hainelor și lărgirea lor. Persoanele ce folosesc fond de ten știu cât de chinuitor este să pătăm hainele preferate cu acesta, dar și cât de greu este să le curățăm, astfel încât putem să le punem în apă cu detergent pentru aproximativ 12 ore, fără să necesite o atenție prea mare.

Dulapul vostru este format din articole vestimentare închise la culoare, iar acest lucru înseamnă că v-ați luptat de-a lungul anilor cu decolorarea acestora, însă pentru a menține o culoare cât mai vibrantă a acestora putem adăuga în apa de limpezire o ceșcuță de ceai sau cafea preparate anterior.