Cum se schimbă viața unui pacient cu proteză dentară? Trucurile prin care o persoană se poate obișnui mai rapid cu proteza

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 aug 2022, 04:25

Proteza dentară le poate schimba viața în bine pacienților care au probleme dentare majore

Sursa: unsplash

În unele situații, singura soluție pe care o au la îndemână pacienții este proteza dentară. Aceasta le poate schimba radical viața celor care se confruntă cu probleme dentare.

Un zâmbet perfect poate fi obținut doar având o igienă orală corespunzătoare. Vizitele regulate la medicul stomatolog și grija la detalii sunt doar câteva dintre metodele care, de-a lungul timpului, și-au dovedit eficiența în prevenirea problemelor dentare. Cu toate acestea, se întâmplă frecvent ca unele persoane să ajungă prea târziu la medic, situație în care li se recomandă fie implantul dentar, fie o proteză dentară.

Ce se întâmplă în momentul în care un pacient optează pentru proteza dentară?

Protezele dentare pot fi totale sau parțiale, în funcție de nevoile pacientului. Medicul stomatolog Mihăilă Vlad Costin este de părere că proteza dentară poate schimba radical viața unui pacient care s-a confruntat foarte mult timp cu afecțiuni dentare. O astfel de proteză îmbunătățește aspectul fizic, dar previne și apariția altor probleme de sănătate. În plus, o persoană care își va recăpăta dantura va avea mai multă încredere în sine, lucru care, în mod evident, îi va schimba viața în bine.

„Viața pacientului cu siguranță se va schimba în bine. O să aibă un aspect mai plăcut, o să poată să mănânce cum trebuie. Există o gamă largă de patologii care pot să apară în momentul în care înghițim alimentele nemestecate. Cu siguranță există și componenta psihică pentru că dacă plecăm de la un edentat total, în momentul în care el nu mai are niciun dinte și pleacă cu toți dinții în cavitatea bucală, automat se schimbă și încrederea în sine și multe aspecte ale vieții devin mai pozitive.”, a explicat medicul stomatolog Mihăilă Vlad Costin.

Cât de importantă este folosirea unei creme adezive pentru fixarea protezei dentare?

În prezent, pacienții cu proteze dentare au la dispoziție diferite creme adezive care permit fixarea protezelor și oferă un confort sporit. O astfel de cremă este și Corega Max Sigilare. Această cremă adezivă asigură o fixare puternică a protezei dentare, dar reprezintă și o barieră protectoare împotriva pătrunderii resturilor alimentare sub proteza dentară. Se aplică simplu și rapid, doar o dată pe zi. În plus, crema adezivă pentru fixarea protezei dentare îl poate ajuta pe pacient să se obișnuiască mai rapid cu proteza.

„Cremele adezive sunt foarte importante, sunt o soluție modernă pentru a crește confortul pacientului cu proteză dentară. Datorită lor, în general, persoanele se obișnuiesc mult mai rapid cu protezele dentare și ajung să le accepte mult mai ușor pentru că, inițial, există o luptă a pacientului, e un corp străin imens care intră în cavitatea bucală și este destul de greu de tolerat de țesuturi, mai ales în perioada inițială.

Există mai multe tipuri de creme adezive pentru fixarea protezei. În principiu, toate fac același lucru: fixează proteza bine pe câmpul protetic ca pacientul să aibă un confort sporit în viața de zi cu zi, dar și în refacerea funcției masticatorii. Sunt adezivi care au o fixare mult mai bună, folosiți în special pentru câmpuri protetice foarte rezorbite, sunt adezivi care protejează mucoasa gingivală în momentul în care aceasta este mai sensibilă sau în momentul în care apar diverse leziuni la nivelul cavității bucale, sunt adezivi care crează un biofilm ce împiedică pătrunderea alimentelor sub proteza dentară și sunt adezivi care crează un confort sporit pentru pacienți atunci când sunt aplicați sub proteză.”, a precizat medicul stomatolog Mihăilă Vlad Costin.

 

Citește aici și alte materiale extrem de utile despre sănătatea danturii tale

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.