Actorul a fost diagnosticat în urmă cu 8 luni cu afazie, un diagnostic ce îi afectează performanța în producțiile cinematografice, dar cu toate acestea, Bruce Willis se simte mai bine.
Cum se simte Bruce Willis la 8 luni după ce a fost diagnosticat cu afazie
În urmă cu 8 luni, Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie, un diagnostic ce afectează capacitatea de comunicare. Acesta a trebuit să își termine cariera la vârsta de 67 de ani pentru care a muncit toată viața deoarece acest diagnostic îi afecta performanța.
Bruce Willis nu a lăsat însă acest diagnostic să îi ia cheful de viață, iar acesta se afișează pe rețelele de socializare într-o stare foarte bună, plin de viață, împreună cu mesaje motivaționale pentru toți cei care îl urmăresc.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Acesta petrece mult mai mult timp împreună cu familia sa, soția lui, Emma, și cele 5 fiice ale acestuia, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel Ray și Evelyn.
Bruce Willis apare și în filmulețele de pe rețelele de socializare ale fetelor sale, iar fanii actorului sunt mereu dornici să îl vadă pe acesta într-o stare atât de bună, în urma diagnosticului trist ce i-a sfârșit cariera. Fanii îi comentează la fiecare postare și îl încurajează pe acesta „Mă bucur să-l văd sănătos!”, „Ce emoționant!, „Se pricepe de minune!”, „E foarte talentat”, „Ce bine că se bucură de viață!”.Citește și: Ce avere are Bruce Willis
Cum se manifestă afazia
Afazia este o tulburare neurocognitive ce afectează limbajul unei persoane, astfel ducând la dificultăți de exprimare. Afazia nu este prezentă doar în cazul vorbirii, aceasta poate afecta și exprimarea scrisă, cititul și înțelegerea celorlalte persoane. Acest diagnostic nu afectează intelectul pacientului, acesta rămâne intact, dar are probleme în a își exprima gândurile și în a înțelege ceea ace comunică alte persoane.
Afazia apare cel mai frecvent în rândul vârstnicilor, deoarece este provocată de anumite leziuni cerebrale, iar aceste leziuni pot fi cauzate de:
- accidentul vascular cerebral (AVC),
- tumorile de la nivel cerebral,
- afecțiuni de natură neurologică,
- bolile neurodegenerative,
- traumatismele cranio-cerebrale.
Surse: Facebook Bruce Willis. , click.ro, thecarehub.ro