Cum se transferă fișiere mari online, cu cel mai simplu sistem de stocare?

Author: Lavinia Medrea

Dacă vrei să trimiți fișiere mari pe Internet – un folder cu fotografii sau un videoclip promoțional unui client - trebuie să ai o variantă de transfer rapidă, sigură, care să-ți ofere cât mai multe avantaje. Dacă te gândești să trimiți un astfel de fișier printr-un cont de e-mail, vei putea atașa doar fișiere de până la 25 MB și în plus, acest mediu de comunicare atât de popular nu este atât sigur. Prin urmare, ar trebui să eviți să trimiți pe e-mail fișiere confidențiale.

Cum să partajezi fișiere mari online?

În ziua de azi, oamenii folosesc diferite modalități de transfer fișiere online și servicii de partajare a fișierelor bazate pe cloud, cum ar fi:

  • Google Drive – Acest sistem oferă 15 GB de stocare și distribuirea prin trimiterea unui link. Pentru asta trebuie să te loghezi pe Google Drive, apoi să încarci fișierele și să apeși un buton care are o formă de lacăt, care va genera un link.
  • Aplicația Gmail - Aceasta va trimite doar fișierele de mărime până la 25 MB.
  • Ai putea folosi și un serviciu numit Send Anywhere, pe care îl vei descărca sub forma unei aplicații pe smartphone, laptop sau PC. Acesta se poate utiliza direct de pe site-ul sendanywhere.com și funcționează prin upload pe server, ori prin trimiterea unui link către destinatari.
  • Resilio Sync – Acesta este un serviciu recomandat atunci când vrei să trimiți un folder către mai mulți destinatari; este util și pentru companii.
  • Ai putea trimite fișiere mari și pe Telegram, care este o aplicație de mesagerie sigură, ce oferă criptare end-to-end. Aceasta este disponibilă pe iOS, Mac, Android și Windows.

Unele dintre acestea sunt servicii recomandate mai ales pentru a trimite fișiere mici, iar altele pentru fișiere mari. Unele fișiere pot fi comprimate, folosind un software de compresie WinZIP, 7-Zip, WinRAR.

Dacă vrei un transfer fișiere mari de până la 5GB GRATUIT prin link securizat sau prin e-mail, atunci alege un sistem cu o viteză de descărcare a fișierelor cât se poate de mare, la care transferul și stocarea datelor este securizată. Fișierele pot fi transmise pe Android, PC, Mac, iPad, iPhone.

Filemail – soluția perfectă pentru companii și persoane fizice

Prin Filemail poți trimite fișiere mari online, cu criptare a datelor, protecție prin parolă și scanare antivirus. Această soluție este rentabilă pentru utilizatorii de computer, laptop, tabletă, smartphone și este un sistem de stocare securizat de 1TB. Are o interfață foarte simplă și ușor de utilizat.

În plus are și o versiune gratuită, care merită încercată de oricine. Cu ajutorul ei poți partaja gratis fișierele de până la 5 GB prin e-mail, sau printr-un link securizat.

Dacă vrei să partajezi fișiere de orice dimensiune online, acest sistem îți oferă și serviciul de a-ți face un abonament Filemail, care are o perioadă de probă de 7 zile. Avantajele oferite de acest sistem sunt numeroase:

  • Partajarea fișierelor este rapidă, indiferent dacă este vorba despre fotografii, videoclipuri, documente, muzică, sau fișiere CAD
  • Serviciile sunt fără reclame, fără limită de viteză sau de dimensiune a fișierului
  • Datele care vor fi transferate nu vor putea fi interceptate de o terță parte, deoarece Filemail are tehnologia de criptare a datelor
  • Capacitatea de stocare poate fi de 1TB pe utilizator sau chiar de 5TB (cu un abonament rentabil și protecție parolă)
  • Permite trimiterea de mesaje de la expeditor la destinatar în siguranță
  • Prin protocolul de accelerare a transferului UDP, pe Windows și Mac, ratele de transfer sunt foarte rapide.

Aplicația Filemail apare pe platforme precum – Windows iOS, Linux, Mac, Android, iPhone – și are protecție antivirus.

Platforma este o modalitate sigură de a trimite informații către client, bancă, oameni de afaceri. Ea îți oferă și alte avantaje:

  • Poți trimite fișiere mari din Outlook, cu modulul Filemail Outlook Addin
  • Poți trimite muzică, videoclipuri și alte fișiere mari pe iPhone și iPad, gratuit, fără să te înregistrezi
  • Poți trimite gratuit fișiere de până la 5GB prin aplicația pe Android.

Prin Cont Business ai posibilitatea de a integra utilitarul de încărcare și pagina de descărcare pe propriul site. De asemenea îți poți personaliza Filemail-ul folosind și scripturi proprii Javascript sau CSS.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.