Cum se va schimba programul angajaților din cauza coronavirusului? Noi măsuri impuse de autorități

Author: B.H.
Actualizat: 11 mar 2020, 13:57

Autoritățile au impus noi măsuri pentru a preveni înmulțimrea cazurilor de coronavirus pe teritoriul României. Astfel, programul de muncă al angajaților, atât de la stat, cât și de la privat va suferi modificări în perioada următoare.

Pentru a evita răspândirea temutului COVID-19, autoritățile au impus o serie de noi măsuri. După închiderea unităților de învățământ la nivelul întregii țări, acum au apărut modificări și la nivelul progamului de muncă pe care angajații vor fi nevoiți să îl respecte în perioada următoare.

Citeste si: BREAKING NEWS! Autoritățile iau noi MĂSURI EXTREME! Raed Arafat și Nelu Tătaru expun în acest moment situația și toate măsurile pe care le adoptă

Cum se va schimba programul angajaților din cauza coronavirusului?

Programul anagajaților, indiferent dacă lucrează în instituțiile de stat sau în privat, va suferi modificări. Astfel, autoritățile au decis ca firmele care au cel puțin 90 de angajați să schimbe intervalul de lucru, totul pentru a evita aglomerația din mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Un celebru actor, la un pas de moarte: "N-aș vrea să sune dramatic, dar azi era să mor"

S-a decis ca unii angajați de la privat să înceapă programul la ora 8, alții la 9 sau la 10, urmând ca măsurile să intre în vigoare începând cu data de 12 martie și să se mențină până pe 31 martie. În funcție de felul în care vor evolua lucrurile în ceea ce privește epidemia de coronavirus, modificările privind programul de lucru se pot prelungi. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dacă în ceea ce îi privește pe angajații de la privat măsurile au venit doar sub formă de recomandări, cei care lucrează la stat vor fi nevoiți să respecte noul program.

Ce alte măsuri au fost luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului?

Raed Arafat a anunțat că în această perioadă delicată vor fi interizse activitățile religioase, artistice sau sportive care se desfășoară în spații închise și care implică participarea a cel puțin 100 de persoane. 

Mai mult decât atât, autoritățile au suspendat pentru o perioadă de 6 luni distribuirea în afara țării a medicamentelor și materialelor sanitate folosite pentru combaterea coronavirusului.

În prezent, în România, numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a ajuns la 31.

 

Citeste si: O angajată de la evidența populației a recunoscut tot: l-a însoțit pe bărbatul de 60 de ani infectat cu coronavirus în Israel

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.