Cum se vor încheia mediile elevilor. Soluțiile propuse de Ministerul Educației

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 20 iul 2022, 08:35

Ministerul Educației a decis cum se vor încheia mediile școlare la finalul semestrului întâi.

În ultimele 3 săptămâni din semestrul I, perioada cuprinsă între 11 și 29 ianuarie 2021, profesorii vor trebui să încheie situația școlară a elevilor, conform noului Regulamentului de Funcționare a Unităților de Învățământ – ROFUIP 2020.

Cum se vor încheia mediile școlare

Zeci de mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I, mai exact aproape 65.000 de elevi. Autoritățile

promit că situația nu va rămâne așa și vin cu o soluție.

Sunt de patru ori mai mulți elevi aflați în această situație, față de câți s-ar fi înregistrat într-un an obișnuit, în care orele s-ar fi desfășurat în sistemul clasic. Cauza principală a acestui nefericit record o reprezintă lipsa accesului la cursurile online, potrivit Ministerului Educației, potrivit Digi24.

Prin urmare, profesorii trebuie să organizeze planuri personalizate de lecții pentru fiecare disciplină, pentru a se putea recupera din materia pierdută.

Totodată, se prelungește termenul până la care elevilor aflați în această situație le pot fi încheiate mediile pe semestrul I, cu doar două note, a anunțat ministerul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Soluții pentru încheierea mediilor

- Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

- Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

- Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul de ore alocate săptămânal fiecărei discipline.

Citeste si: E oficial! Când se întorc elevii la școala fizică! Ministrul Educaţiei a făcut marele anunţ!

Când se redeschid scolile

Alexandru Rafila consideră că școlile se pot redeschide pe 8 februarie.

„Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare.

România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”, spune la RFI Alexandru Rafila.

Citeste si: Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie?! Pericolul major la care ar fi expuși elevii și profesorii