Cum și-au pierdut viața, de fapt, cei 5 miliardari pe submarinul Titan. Rezervele de oxigen nu se epuizaseră în momentul tragediei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 mar 2024, 02:55

Rezervele de oxigen erau suficiente pentru 96 de ore

Sursa: facebook, captură video

Cele cinci persoane care au vrut să vadă epava Titanicului au murit într-un mod greu de imaginat, dar nu din cauza lipsei de oxigen, așa cum se credea. Printre persoanele decedate se afla și directorul companiei OceanGate, compania care a creat submersibilul.

Cinci persoane au murit, după ce au coborât aproximativ patru kilometri în adâncuri, pentru a vedea epava Titanicului. În timp ce salvatorii încercau să ajungă la ei înainte ca rezervele de aer să se termine, aceștia erau, deja, morți.

Cum au murit cele cinci persoane care se îndreptau spre Titanic

Duminică, 25 iunie, începuse ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai interesantă experiență din viața lor.

Pentru 250.000 de euro de persoană, s-au urcat în submersibilul Titan și au coborât aproximativ patru kilometri, în Oceanul Atlantic.

Rezervele de oxigen erau suficiente pentru 96 de ore, iar salvatorii au crezut că epuizarea acestora va cauza moartea celor cinci pasageri. Cu toate acestea, ceea ce a dus la moartea pasagerilor a fost, de fapt, o implozie, care nu reprezintă deloc o surpriză pentru unele persoane.

Conform BBC, un  „câmp de resturi” a fost descoperit în apropiere de Titanic, în zona în care submersibilul OceanGate era căutat. Doar roboții trimiși pe urmele submersibilului au reușit să coboare atât de mult, după zile întregi de eforturi umane.

Compania OceanGate și Garda de Coastă au anunțat, oficial, decesul celor cinci persoane. Prima piesă găsită a fost „botul” submarinului, care a fost localizat lângă camera de presiune.

La scurt timp, un  „câmp”  de resturi a fost descoperit.

Citește și: Incredibil cine sunt persoanele de la bordul submarinului care s-a pierdut în preajma epavei Titanicului. La bord, se afla și șeful celebrului Institut SETI, de căutare a vieții extraterestre

Paza de Coastă a anunțat că toate căutările vor continua, în vederea recuperării cadavrelor, dar șansele de reușită sunt foarte mici, deoarece mediul este unul care îngreunează foarte mult operațiunile.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Implozia s-a produs în apropiere de Titanic

Implozia, pătrunderea rapidă a aerului într-un spațiu închis, fără aer, s-a produs în apropiere de Titanic și se crede că ea a reprezentat sunetele auzite în adâncuri.

David Mearns, expert în căutări subacvatice, și-a pierdut doi prieteni în implozie. Acesta a precizat, conform BBC, că singura parte bună este că nu au suferit din cauza lipsei de oxigen.

„Ce am aflat azi, despre fragmentele descoperite pe fundul mării, confirmă temerile pe care mulți le-am avut chiar de la început. Singura consolare este că nu au suferit zile întregi”, a transmis acesta.

În total, au fost descoperite, după implozie, cadrul de aterizare, „botul” submarinului și capacul din spate al acestuia. Capacul din spate a fost găsit la aproximativ o jumătate de kilometru de Titanic.

Shahzada Dawood și fiul lui, Suleman Dawood se aflau și ei în submarin. Suleman Dawood nu ar fi vrut să ia parte la expediție, deoarece era îngrozit de idee, dar, pentru a-i face pe plac tatălui său, a acceptat.

Citește și: Misiune de salvare în Oceanul Atlantic! Un submarin plin cu turiști, care se îndrepta spre epavele Titanicului, a dispărut

Mai mult decât atât, soția directorului companiei OceanGate, aflat și el în submarin, este stră-strănepoata a doi dintre cei mai bogați pasageri ai Titanicului, care au murit în anul 1912, în timp ce vasul se scufunda.