Ei creează conexiuni cu părinții dar și cu mediul în care se află, astfel că mulți părinți aleg să îi creeze copilului o cameră cât mai senzorială și mai adăpată simțurilor deosebite ale bebelușului.
Feng Shui-ul poate îmbunătăți calitatea somnului bebelusului sau a copiilor dar și relațiile din casă.
Cu toate că mulți oameni nu cred neapărat în energia din casă, s-a demonstrat că anumite culori dar si poziționarea mobiliereului într-un anumit mod, poate aduce beneficii în starea de bine a copilului si a ta.
Ce este conceptul de Feng Shui?
Practica chineza Feng Shui îi duce pe cei mai mulți oameni cu gândul la reorientarea mobilierului în anumite poziții, dar de fapt conceptul de Feng Shui este mult mai mult de atât.
Acesta își propune să creeze un mediul relaxant și plin de inspirație prin care energia să poată să de miște în voie.
Chiar dacă nu crezi neapărat în energie, gândește-te doar la spațiul și liberatea de a te mișca în casa ta și la felul cum anumite culori sau poziționări ale obiectelor îți pot shimba starea de spirit instant.
Cum aplici practica Feng Shui în camera copilului tău?
Dacă prin conceptul Feng Shui creezi un spațiu mai plăcut și mai liniștitor este foarte clar ca si starea ta dar și a copilului se va schimba.
Deci iată câteva modalități prin care să aduci Feng Shui-ul în camera copilului tău:
Poziționează patul în ”poziție de comandă”
Poziția în care ar trebui să doarmă bebelușul este cea ”de comandă”.
Adică patuțul lui ar trebui să fie chiar lângă un perete fără ferestre sau uși iar patul trebuie așezat pe partea opusă a ușii.
Alege obiecte și decorațiuni rotunjite
Se crede că obiectele ascuțite sau design-ul pereților cu prea multe linii ar putea să taie din fluxul de energie pe care bebelușul o aduce cu prezenta sa în camera lui.
Deci alege obiecte cu forme rotunde care să facă ca energia puiului tău să fie una bună de fiecare dată.
Folosește culori pastelate și forme mici
Conceptul de Feng Shui înseamna natural în absolut orice, așadar optează și pentru culori cât mai naturale și pastelate precum tonurile de bej, alb și nuanțe deschise, pudrate, indiferent că este fetiță sau băiat.
Deși avem tendița de a umple camera bebelușului cu desene mari pe pereți, acesta îl pot face să se simtă copleșit de mărimea acestora. Este recomandat să te folosești mai degrabă de poze cu natură decât de animații prea mari care îl pot copleși.
Așadar alege desene și forme cât mai micuțe, potrivite pentru el. Procedează la fel și atunci când alegi jucării din magazin cu produse pentru copii. Alege-le pe cele adecvate vârstei lui, pe măsură ce crește.
Alege o cameră luminoasă
Lumina are un rol important în Feng Shui dar și în stare de bine a copiluilui tău. Alege pentru el o cameră care este foarte luminată, cu geamuri mari și nu uita să aduci mereu un aer proaspăt în camera lui.
Nu folosi plante sau flori în camera lui
Cu toate că florile și plantele sunt benefice pentru adulți, în tehnica Feng Shui acestea nu sunt recomandate pentru că ele creează pentru multă energie care are un efect prea mare asupra copilului. Această suprasolicitare energetică îi poate afecta somnul și starea de bine.
Nu face din camera lui o cameră Tech
Cu cât camera copilului tău va avea mai multe elemente naturale cu atât acesta nu va fi bruiat de frecvențele electromagnetice pe care le emit dispozitivele precum televizorul, tabletele, telefoanele mobile sau computere.
Reducerea cantității de frecvențe electromagnetice este un principiu important în Feng Shui.