Cum te feresti de bolile de piele? 5 sfaturi extrem de practice si utile

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 aug 2018, 13:40

Bolile de piele reprezinta forme de infectii care apar indiferent de varsta unei persoane. 

Acestea pot fi declansate de o serie de afectiuni virale sau fungice, dar pot di cauzate si de alte dezechilibre ale sistemului imunitar. 

Ceea ce este foarte important de precizat este ca pana la stabilirea unui plan de tratament si a unei scheme cu rezultate eficace, bolile de piele trebuie diagnosticate in timp de catre specialistul dermatolog.  

Contagioase sau nu, ele creeza disconfort fizic si psihic, ca atare trebuie stopate din evolutie si indepartate sub diverse forme. Insa intai de toate, trebuie cunoscuta cauza aparitiei, cea declansatoare, pentru ca mai apoi medicul sa stabileasca tipul si si care sunt sansele ca boala sa cedeze in urma tratamentului adecvat.

Totusi, ce trebuie sa faci pentru a evita aparitia bolilor de piele?

Asigura-ti constant o igiena corespunzatoare

Desi foarte multe persoane considera inca faptul ca igiena corpului este un subiect tabu de discutat, aceasta trebuie sa fie efectuata constant in fiecare zi, si chiar de mai multe ori pe zi. O abordare corecta si cu produse tipice destinate ingrijirii te va feri de aparitia bolilor de piele, a mirosului neplacut si iti va conferi o senzatia de prospetime. 

Foloseste produse de ingrijire specifice tipului tau de piele

Este foarte important ca produsele de ingrijire pe care le utilizezi sa fie specifice tipului de piele de care beneficiezi si sa tina cont de sezonalitate. Indiferent ca e vorba de ten sau corp, pielea are nevoie de produse care nu au o concentratie chimica ridicata (de preferat bio sau organice, fara parabeni si alte substante toxice). 

Alegerea lor se va face in functie de nevoile si particularitatile pielii, dar si de sezonalitate.

Adopta o dieta echilibrata, bogata in vitamine si minerale

O alimentatie sanatoasa insusita ca un stil de viata, alaturi de hidratatare constanta te vor ajuta sa tii afectiunile virale la distanta si in plus, sa beneficiezi de piele cu aspect tonifiat, ferm si stralucitor. Dieta trebuie sa includa cat mai multe fructe si legume proaspete de sezon si produse din care organismul sa isi extraga si sa retina toti nutrientii de care are nevoie pentru a functiona in parametri optimi. Renunta la obiceiurile nesanatoase (fumat, consum de alcool) si incearca sa te odihnesti mai mult. 

Evita sa utilizezi obiectele persoanelor depistate cu boli de piele contagioase 

Este cel mai indicat lucru pe care il poti face atunci esti in preajma unei persoane care afost diagnosticata cu o boala de piele si urmeaza un tratament. Evita contactul direct cu obiectele de uz personal si putina mai multe atentie la igiena te va feri de situatii neplacute. Ia-ti masuri sigure de prevenire a aparitiei bolii si in cazul tau.

Acorda atentie la schimbarile la care este supusa pielea ta

Verifica periodic pielea si daca observi orice fel de modificari la nivelul acesteia (iritatii prurit, inrosirii), nu ezita sa mergi imediat la dermatolog. Iar asta cu atat mai mult cu cat exista boli de piele extrem de contagioase, pe care nu le poti recunoaste sau le poti confunda cu alte afectiuni.

 

Taguri: