Cum te pot ajuta termostatele inteligente să economisești la finalul lunii

Author: Diana Tilă

Odată cu revenirea la birou în plină desfășurare și prețurile la energie în continuă creștere, termostatele inteligente oferă o modalitate relativ ușoară de a vă ajuta să reduceți consumul de energie fără modificări majore la sistemul dumneavoastră de încălzire.

Acestea sunt înlocuitori directe pentru termostatele tradiționale, care oferă centralei dvs. un upgrade de înaltă tehnologie, fără a anula niciuna dintre caracteristicile sale

Majoritatea constau într-o unitate de control care este conectată la centrala dumneavoastră și un termostat cu fir sau fără, pe care îl plasați în centrul casei dumneavoastră. Alte termostate necesită, de asemenea, un hub care este conectat la router pentru funcții online sau pe telefon.

Mentor-Market vă pune la dispoziție o gamă largă de termostate inteligente, cu fir sau fără, care NU necesită un hub, excepție făcând capetele de termostat pentru radiatoare.

Ce poate face un termostat inteligent?

În timp ce caracteristicile variază în funcție de model și producător, cele mai multe vă oferă mai mult control asupra încălzirii, decât este oferit cu un sistem standard.

O aplicație de programare a termostatului

Puteți să reglați temperatura, să setați timpi și să porniți și să opriți încălzirea printr-o aplicație de pe telefon sau folosind asistenți vocali inteligenți precum Alexa de la Amazon sau Google Assistant. Este mult mai ușor să creezi un program detaliat cu privire la momentul în care vrei ca încălzirea să pornească și să se oprească într-o aplicație decât este pe afișajul clasic.

Printre avantajele folosirii unui termostat inteligent se numără, bineînțeles, și controlul din aplicație de la distanță. Astfel, ce poate fi mai util decât să-ți pornești termostatul când pleci de la birou și să găsești casa încălzită în momentul în care ajungi?

Totodată, în interfața aplicației, termostatul poate fi distribuit și altor membrii ai familiei, aceștia putând la rândul lor să folosească termostatul, de la distanță.

Prețul termostatului achiziționat se amortizează foarte rapid, în unele cazuri chiar și după prima luna de utilizare, în funcție de locație. Într-o perioadă în care prețul curentului a explodat, termostatul inteligent poate repezenta o soluție utilă, alături de alte produse smart home, pentru economisirea curentului, având la final de luna o factură cu cel puțin 25% mai mică.

Mai multe studii din Marea Britanie făcute de diverse companii au demonstrate faptul că persoanele care au cumpărat termostate inteligente au economisit între 8,4 și 31% din consumul de energie pentru încălzire. Simpla cunoaștere a temperaturii curente și a istoricului de încălzire vă poate ajuta să economisiți cei mai mulți bani.

Cu toate acestea, în practică, depinde de ceea ce înlocuiește, de cum îl folosiți și de câtă energie folosiți în prezent. Simpla cunoaștere a temperaturii actuale și a istoricului de încălzire vă poate ajuta să economisiți cei mai mulți bani, deoarece oprirea termostatului este încă cea mai eficientă modalitate de a reduce consumul de combustibil fără a vă modifica casa.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.