Cum testezi calitatea unui produs vândut online

Author: O.P.

E tot mai simplu să cumperi online. Poți să compari, să citești specificații pe îndelete, să plătești fără grija restului sau a cozilor la case. Poți chiar să alegi plata în rate la eMAG, de exemplu. O singură întrebare rămâne: cum îți dai seama de calitatea unui produs fără să pui mâna pe el, să-l întorci pe toate părțile, să-l vezi „la treabă”? Adevărul este că s-ar putea să fie mai ușor decât la shopping-ul tradițional, în magazine fizice. Iată câteva ponturi.

 

Citește recenzii

În navigarea noastră online, cel mai bine ne orientăm după steluțe. Mai toate magazinele virtuale au un astfel de sistem, bazat pe voturile celor care au cumpărat deja. Este cel mai simplu și la îndemână mod de a filtra produsele bune de cele îndoielnice. Citește recenziile pe îndelete și vezi cât de mulțumiți sunt cei care folosesc produsul în acest moment.

 

Urmărește unbox-uri

Odată cu dezvoltarea comerțului electronic, a luat naștere și un nou fenomen online: desfacerea și prezentarea unui produs proaspăt cumpărat sau unboxing. Vei găsi astfel de filmulețe pentru tot felul de produse, de la telefoane mobile, la aspiratoare sau chiar pantofi sport. Deși cele mai multe prezentări de acest gen nu-ți dau un verdict clar asupra calității produsului, scopul lor este să-ți ofere toate detaliile despre produs și să-ți permită să-l vezi ca și cum ai fi în magazin, la raft. 

 

Caută păreri negative

Uneori, slăbiciunile unui produs nu sunt atât de evidente, nici măcar în secțiunea cu recenzii. Poți să fii păcălit de un scor bun, de peste 4 stele, dar să omiți un detaliu foarte important, care trage în jos produsul sau îl face nepotrivit pentru tine. De aceea, e bine să cauți dinadins și părerile negative, chiar dacă sunt minoritare. Ai putea descoperi acolo un motiv subiectiv de a spune pas unui produs. De exemplu, un frigider ar putea să fie excelent ca performanțe, dar să ofere doar deschiderea spre dreapta a ușii. Pentru cei mai mulți, acest detaliu nu e relevant, dar pentru tine și alți câțiva clienți, ar putea complica spațiul din bucătărie.

 

Nu exclude returul

În final, ce-i în mână nu-i minciună. Dacă chiar vrei să fii sigur că nu dai banii aiurea, comandă produsul acasă și folosește-ți cu încredere dreptul la retur. Legea îți permite să returnezi produsul cumpărat online în termen de 14 zile. Dar unele magazine sunt și mai generoase în această privință. Prin urmare, ai timp suficient să desfaci produsul, să-i testezi performanțele la tine acasă și să-ți dai seama dacă este sau nu cel mai potrivit pentru tine. 

 

Așadar, cumpărăturile online ar putea fi chiar mai ușor de ales decât în cazul magazinelor fizice. Important e să ai puțină răbdare și să investighezi largul Internet atunci când ai dubii. Iar dacă ai găsit în sfârșit ce căutai, nu lăsa produsul să-ți scape și cumpără-l imediat prin CardAvantaj, în rate fără dobândă*.

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.