Cum transformi instant o tinuta casual într-una eleganta

Author: Oana Picerea

Vrei sa te simti confortabil dar sa fii și eleganta, in acelasi timp? Sau nu vrei sa investești intr-o multime de tinute elegante care, apoi, aglomereaza inutil sifonierul? Sunt nenumarate situațiile in care ai nevoie de cateva trucuri prin care sa transformi o tinuta casual într-un outfit elegant. 

Trebuie, doar, sa ai anumite articole vestimentare si stiinta de a le combina cu piesele tale casual din garderoba. Iata, mai jos, cateva dintre cele mai rapide idei de pus in practica cu articolele casual din garderoba ta: perechea ta de jeans sau o pereche de colanti grosi negri. 

Camasa alba

Camasa alba este un must, in garderoba oricarei femei. Si este una dintre acele piese care transforma orice outfit intr-o tinuta eleganta. Poti sa cumperi mai multe modele, largi, cambrate pe talie, cu guler sau fara, si din mai multe materiale: bumbac, matase, in. Avand in vedere ca nu se vor demoda niciodata, fa o investitie in ele, alege camasi de calitate sau chiar de designer. 

Topuri din materiale luxoase

Daca nu te atrage ideea de camasa alba, poti alege cateva topuri din materiale mai pretioase: dantela, matase, catifeau, satin, casmir. Aceste materiale denota rafinament deci, orice vei alege, cu siguranta vor aduce un upgrade in stilul tău vestimentar. Partea frumoasa este ca, desi sunt materiale luxoase, pot fi incluse  si in combinatii contrastante, de exemplu cu jeans. Cumpara cateva piese de calitate, in care sa te simti bine. 

Non culori sau culori neutre

Nu iti bate capul cu prea multe culori. Albul, negrul si culorile neutre nu pot lipsi din garderoba ta, fiindca te salveaza de fiecare data. In functie de gusturile tale si de culoarea pielii tale, poti alege, all black dar si nude. Atunci cand gama cromatica este limitata,  mizeaza pe croieli deosebite sau materiale extravagante. Astfel, sunt puse mult mai bine in valoare detaliile.

Accesorii

Acesoriile sunt detaliile care iti pot transforma orice tinuta. Atunci cand le adaugi unei tinute casual, ca sa o transformi intr-o tinuta eleganta, nu te sfii sa alegi accesorii si bijuterii luxoase sau statement. Adauga o pereche de cercei statement si o palarie asortata la camasa alba si colantii negri sau un colier de perle la o pereche de jeans si un pulover de casmir. Accesoriile iti vor completa tinuta. Nu exagera cu numarul lor, aglomerarea de accesorii este extrem de neplacuta.

Sacou 

Cu siguranta, ai in garderoba ta cateva sacouri elegante pentru femei. Clasicele sacouri pot fi purtate si cu jeans si un tricou alb sau un alt fel de top, rezultand o tinuta degajata dar si eleganta. Un sacou negru sau unul în carouri fine vor completa frumos aproape orice combinatie vestimentara. Poți sa le achizitionezi pe masura ta si sa le porti cu o pereche de jeans clasici pentru o tinuta mai office, dar poți sa iti iei și cateva sacouri oversize și le poți purta de primavara pana toamna cu jeans scurți și pantofi cu toc pentru o tinuta mai trendy.

Pantofi cu toc și geanta eleganta

Odata ce ti-ai ales ținuta si ai accesorizat-o, completeaz-o cu o pereche de pantofi cu toc. Tocurile stileltto sunt printre cele mai elegante, dar poti alege si un toc gros, daca vrei sa te simti mai confortabil. Adauga o geanta de calitate sau chiar de designer. Pantofii negri si o geanta neagra clasice sunt cele mai sigure si mai la indemana alegeri. 

Daca nu ai toate piesele de mai sus, cumpara-le cu incredere, iti vor salva timp si bani. Odata urmati acesti pasi, ai gata rapid un outfit lejer si elegant, pentru o seara in oras, un spectacol, o piesa de teatru si multe alte ocazii. 

 


Moldo și Rebecca au fost trimiși într-un mic date, la piscina interioară din „Casa iubirii”, acolo unde s-au distrat pe cinste, deși, la început, au fost timizi și retrași.