Cum trebuie educată mintea ca să producă bani? Cristian Onețiu a dezvăluit secretul unei afaceri de succes

Autor: Diana Tilă

Cristian Onețiu, om de afaceri și antreprenor, este invitatul ediției de astăzi, al emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Celebrul om de afaceri, supranumit și <antrenor de antreprenori>, Cristian Onețiu, în vârstă de 44 de ani, se numără printre milionarii României, cu o avere estimată la 100 de milioane de Euro. Acesta este gata să ne împărtășească secretele care l-au făcut milionar, într-o ediție inedită a emisiunii ”  40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citeste si: Cine e Cristian Onețiu, invitatul de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Ce sfaturi prețioase are pentru antreprenorii la început de drum

Cum trebuie educată mintea ca să producă bani? Cristian Onețiu a dezvăluit secretul unei afaceri de succes

În această seară, Cristian Onețiu se află față în față cu Denise Rifai și răspunde la cele 40 de întrebări. În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, antreprenorul, cunoscut ca unul dintre experții în business ai României, a dezvăluit cum trebuie educată mintea ca să producă bani.

Citeste si: Cine este și cum arată soția lui Cristian Onețiu. Florina și Cristian Onețiu au împreună o fiică

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Ce întrebări aveți! Ce detalii aveți despre mine! Cred că mintea ar trebui antrenată spre valoare și contribuție, nu spre bani. Asta este marea diferență între întreprinzători și antreprenori.

Întreprinzătorii sau actualii bișnițari, foști bișnițari, vor să facă ceva pentru a scoate repede bani. Ei vor să ia de undeva, să ducă dincolo, să rămână cu ceva.

Antreprenorii adevărați sunt cei care își organizează mintea și toate resursele lor, și ale altora, să creeze un ecosistem valoros, care în urma livrării de valoare să obțină valoare și care să

fie corect distribuită și să ducă la profit.

Dacă ar fi un singur lucru să spun unui om care vrea să se apuce de business, în orice zonă, i-aș spune că mintea ar trebui ferită de conceptul de bani și dividente pentru 5, 10 ani. Dacă noi, ca antreprenori, ne ferim de ideea că trebuie să luăm bani, că facem o afacere să câștigăm noi în primii 5, 7, 10 ani, depinde de cât de mare e, cred că suntem deja feriți de cele mai mari pericole.

În realitate, istoric vorbind, antreprenorii încep să ia bani din dividente abia după 3, 4, 5 ani, în modelele de business serioase. În modelele de business neserioase, iau bani imediat. Diferența, în timp, între cele două categorii de modele de business este enormă. Din categoria din stânga, doar una mai rezistă peste 5 ani, din 200. În categoria cealaltă, jumătate nu doar că rezistă, ci prosperă în următorii 5 ani.

Așa că dacă ar fi să ne antrenăm mintea la ceva ca antreprenori sau ca oameni care vrem ceva, este înainte de toate să vrem să oferim valoare celorlalți și să nu ne gândim la noi prima dată, și lucrurile vor merge bine", a declarat Cristian Onețiu în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”.