CUM trebuie sa fie apa din piscina ca micutii sa se balaceasca in siguranta VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 06:40

Chiar daca nu se prea pricepe la vorbit, Maira e prima la balacealA ! Priviti-o cum se arunca in apa, fara nicio teama. Nici nu ati zice ca are numai patru luni.

 Micuta vine de ceva vreme la bazin, si a invatat sa se miste in apa, mai bine decat pe uscat. Tudor adora sa vina la piscina.

Are si o tehnica aparte de inot. Toate bune si frumoase. Numai ca...Tocmai de aceea, este extrem de importanta calitatea apei bazinului sau a piscinei la care va duceti copilul.

Prea mult clor in apa sau, din contra, o apa fara pic de clor, necuratata de bacterii, le poate provoca prichindeilor afectiuni severe ale pielii.


Si asta nu e tot! Iata cu ce se mai poate alege micutul din cauza microbilor din apa. Bolile pot veni si de la adultii care intra in bazin odata cu micutii.

Analizele la zi, asta ar trebui sa fie conditia de baza a locurilor acvatice de agrement pentru copii. Plus ca apa ar trebui verificata cel putin o data pe saptamana.

Practic, apa contine clor intr-o cantitate scazuta pentru a nu irita caile respiratorii ale micutilor. Pana
la varsta de patru luni, copiii nu au efectuate toate vaccinurile esentiale, asa ca este recomandabil sa nu-i duceti la piscina. De la patru luni in sus, micutul e in siguranta. Chiar si asa, e bine sa-i faceti analize inainte sa intre intr-un bazin cu apa.

Siguranta este la fel de importanta! Copiii trebuie in permanenta supravegheati, asa ca ideal ar fi sa-i lasati la piscina doar in prezenta unui profesor de inot.
Costul unui astfel de abonament variaza intre 360 si 430 de lei pe luna.