Cum trebuie să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a curăța rapid tigăile pline de grăsimi

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 10 ian 2022, 20:22

Bicarbonatul de sodiu te scapă de grăsimea de pe tigăi

Sursa: unsplash.com

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a scăpa de grăsimea de pe tigăi. Este o soluție ieftină, pe care oricine o poate folosi.

Orice gospodină știe că, în timp, tigăile se pătează cu grăsime arsă. Indiferent la ce soluții apelăm, uneori avem impresia că nu o să-i mai redăm niciodată tigăii aspectul perfect curat. Bicarbonatul de sodiu este însă de mare ajutor.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de grăsimea de pe tigăi

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări și este de mare folos atunci când vă confruntați cu petele de grăsime sau cu murdăria persistentă.

Tigăile sunt cel mai dificil de curățat, mai ales dacă prăjiți ceva în ele și grăsimea se scurge. Din cauza focului, aceasta se va arde și va fi extrem de greu de curățat.

Pe piață există foarte multe soluții, care promit că vă scapă de pete, fără niciun efort. Dacă le-ați cumpărat deja, cu siguranță ați observat că, în realitate, nu este chiar așa usor.

În plus, acestea sunt scumpe și sunt și foarte toxice.

O soluție naturală, ca să scăpați de grăsimea de pe tigăi, este banalul bicarbonat de sodiu. Este un ingredient ieftin, pe care oricine îl are în casă.

Tot ce trebuie să faceți este să lăsați tigaia murdară la înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu și cu puțin detergent de vase.

După aproximativ un sfert de oră, puteți să curățați tigaia. Veți vedea că nu va fi nevoie să o frecați și în acest fel, nici nu o veți zgâria.

Dacă totuși aveți de-a face cu pete mai vechi, care cedează mai greu, puneți bicarbonat de sodiu pe un burete și frecați petele respective.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Bicarbonatul de sodiu face minuni, în combinație cu oțetul

Există mai multe soluții pe care le puteți încerca, pentru a scăpa de grăsimea de pe tigăi. Toate au la bază bicarbonatul de sodiu.

Dacă nu credeți, încercați măcar o dată și o să vedeți cât de eficient este acest ingredient. Ca să vă convingeți, vă spunem doar că în 1986, bicarbonatul de sodiu a fost folosit pentru curățarea Statuii Libertății!

S-a observat că statuia a rămas perfect curată, iar stratul de cupru de deasupra nu a fost afectat în niciun fel.

Tocmai de aceea vă sfătuim să folosiți acest ingredient și pentru a curăța tigăile, pentru că nu se vor strica.

Pentru a reda luciul tigăilor sau al oalelor din inox folosiți, pe lângă bicarbonat de sodiu, și oțet. Puneți o cană de apă în tigaie, în așa fel încât să fie acoperit fundul acesteia.

Apoi turnați și o cană de oțet.

Puneți tigaia pe foc și când dă în clocot, opriți focul și adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu.

Nu vă speriați, dacă observați că se va forma o spumă. Este perfect normal! Lăsați amestecul să acționeze pentru câteva minute, iar apoi puteți spăla tigaia.

O altă soluție este să amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă. Pasta obținută se aplică pe petele de pe tigaie. După câteva minute, spălați tigaia cu un burete mai abraziv.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.