Cum trebuie să procedezi dacă te-a mușcat pisica? Dacă nu faci nimic, urmările pot fi grave

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 30 ian 2021, 16:40

Iubitorii de pisici trebuie sa stie ca nu toate muscaturile si zgarieturile provocate de animalul de companie sunt inofensive, iar acest lucru trebuie luat in serios.

Pisicile sunt cele mai iubite animale de companie si tot mai multi oameni aleg sa detina superbele feline, dragalase si jucause, pisicile pot sa muste sau sa zgarie, iar ranile nu sunt intotdeauna inofensive. Posesorii de pisici trebuie sa stie ca frecventa cu care se produc infectari cu bacterii patogene este destul de mare si masurile trebuiesc luate de urgenta.

De ce trebuie sa mergi la medic daca te-a muscat pisica

Un studiu realizat de medici americani arata ca muscatura de pisica poate sa produca infectii severe, prin injectarea in tesutul uman al unor bacterii care gasesc in articulatii terenul prielnic de dezvoltare. Medicii recomanda sa ne prezentam la medic, daca am fost muscati de pisica, chiar daca rana pare inofensiva.

O treime din persoanele muscate de pisica necesita internare, iar dintre acestea, doua treimi au nevoie de interventii chirurgicale.

Muscatura pisicilor este atat de periculoasa din cauza caninilor ascutiti, care pot sa patrunda mai adanc in tesut, comparativ cu dintii cainilor. Printre bacteriile pe care pisica le poate transmite se numara si o tulpina frecvent intalnita la animale, care este greu de combatut cu antibiotice, in cazul infectarii umane.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit studiulu realizat in America, femeile e varsta mijlocie sunt cel mai adesea "victimelor" muscaturilor de pisica. Adesea, persoanele muscate tind sa ignore ranile pentru ca acestea arata ca niste intepaturi si nu dau niciun semn de pericol. Insa, daca pisica a transmis prin muscatura bacterii patogene, in scurt timp de la incident apar inflamatii, dureri puternice in zona articulatiei si chiar febra. Nu putini au fost pacientii care au avut nevoie de o interventie chirurgicala pentru drenarea infectiei instalate in tesut si indepartarea tesutului afectat, iar tratamentul cu antibiotice s-a impus pentru mai multe zile.

In cazuri rare, iterventiile chirurgicale au necesitat reconstructia mainii pacientilor care au fost muscati de pisica.

Citeste si: Pisicile te pot vindeca de diverse afectiuni! Ce efecte terapeutice au superbele feline

Citeste si: Socant! Ce a patit un barbat din cauza animalului de companie