Cum un stil de viata stresant poate duce la Alzheimer

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:33

Evenimentele stresante, cum ar fi mutarea intr-o noua casa sau decesul unei persoane dragi ar putea fi cauza instalarii Alzheimerului, cel putin asta sustin cercetatorii.

Expertii au investigat care este rolul stresului in favorizarea aparitie Alzheimerului, acestia sustin ca anumite experiente traumatizante din viata unei persoane pot fi cauza aparitiei bolii.

 

Studiul a fost condus de profesorul Clive Holmes de la Universitatea din Southampton va monitoriza 140 de persoane cu varste cuprinse intre 50 de ani timp de 18 luni. Participantilor le va fi evaluat nivelul de stres si orice tulburare cognitiva usoara care poate duce la dementa.

Aproximativ 60% din persoanele cu insuficienta renala usoara cognitiva dezvolta Alzheimer.

 

"Toti trecem prin evenimente stresante. Noi cautam sa afla cum de acestea pot deveni un factor important in dezvoltarea Alzheimerului. Schimbarea locuintei ar putea fi un potential factor ce cauzeaza Alzheimer. Noi studiem doua aspecte ale stresului- cel fizic si psihologic  - si reactia corpului uman la acestia", a declarat profesorul Holmes.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Rezultatele acestui studiu ar putea ofericii indicii pentru dezvoltarea a noi tratamente sau modalitati de gestionare a bolii.