Cum va arăta noaptea de Revelion în acest an? Raed Arafat, informații oficiale: „Ieșim pe balcon...”

Autor: Amalia Georgescu
Raed Arafat, șeful DSU
Sursa: Facebook

România se află în stare de alertă, astfel că sunt în continuare interzise deplasările în afara locuinței după ora 23:00, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă. Raed Arafat a explicat cum vor putea sărbători românii intrarea în noul an.

Autoritățile au precizat în repetate rânduri că sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura complet diferit, oamenii fiind nevoiți să respecte regulile impuse de autorități. Ce se va întâmpla în noaptea de Revelion?

Raed Arafat a făcut anunțul. Ce este interzis de Revelion?

Petrecerile cu un număr mare de persoane și care în trecut se întindeau până dimineața, în acest an vor deveni doar o amintire.

Raed Arafat a subliniat că deși reprezentanții HoReCa și-ar fi dorit ca în noaptea de Revelion oamenii să poată ieși din case până la ora 1:00, acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult, șeful DSU a precizat că autoritățile nu vor impune noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, dar nici nu le vor relaxa pe cele aflate în vigoare, astfel că în noaptea de Revelion, românii sunt sfătuiți să rămână în case și la miezul nopții să iasă pe balcon sau să privească artificiile de la geam sau la televizor.

În cazul celor care își propun să iasă în fața blocului, Raed Arafat a recomandat purtarea măștii de protecție și respectarea distanței sociale. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce este interzis să facem de Revelion? Raed Arafat: „Colegii mei de la ordine publică iau cele mai severe măsuri!”

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze.

Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații. Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile. Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor. Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public.
Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil.”
, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Raed Arafat: "Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile". Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile! Noile reguli intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 00:00!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.