Cum va decurge Crăciunul în contextul pandemiei de COVID-19? Urmează vremuri sumbre, potrivit șefului agenției germane de control al bolilor

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 aug 2022, 05:00

Cum va decurge Crăciunul în contextul pandemiei de COVID-19? Urmează vremuri sumbre, potrivit șefului agenției germane de control al bolilor

Sursa: PixaBay

Șeful agenției germane de control al bolilor, Lothar Wieler, a făcut un avertisment în privința Crăciunului de anul acesta, în vreme de pandemie.

Șeful agenției germane de control al bolilor, Lothar Wieler, a transmis că populația va avea un „Crăciun cu adevărat îngrozitor”  dacă nu vor fi luate măsuri pentru a reduce creșterea alarmantă a cazurilor de infectări cu virusul COVID-19. 

Ce se va întâmpla Crăciunul acesta? Lothar Wieler: „Vom avea un Crăciun cu adevărat îngrozitor”

Avertismentul a fost dat în condițiile în care parlamentarii germani vor dezbate, joi, ce alte măsuri de protecție împotriva virusului COVID-19 ar trebui introduse la nivel național.

Citeste si: Prognoza meteo până la sărbătorile de Crăciun. Temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice acestei perioade

Institutul Robert Koch a emis, joi, 65.371 de cazuri de infectări cu COVID-19, păstrându-se tendința în scădere, despre care s-a avertizat în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În prezent ne îndreptăm către o stare de urgență gravă”, a declarat directorul agenției, Lothar Wieler. „Vom avea un Crăciun cu adevărat îngrozitor dacă nu luăm contramăsuri acum”, a mai subliniat acesta.

Citeste si: Angajatorii care primesc persoanele nevaccinate la muncă, pot fi sancționați. Adrian Wiener: „Este o amendă sancţionatorie”

Lothar Wieler a declarat că Germania trebuie să ajungă la o rată de peste 75% când vine vorba de vaccinare.

În prezent, procentul de vaccinare este de 67,7%, iar în unele regiuni au fost înregistrate rate de vaccinare de până la 57,6%.

Lothar Wieler a solicitat, de asemenea, închiderea cluburilor și barurilor, interzicerea evenimentelor mari și condiționarea accesului în mai multe locuri, pe baza certificatului verde, prin care se face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.