Cum va decurge slujba de Crăciun anul acesta? Sunt impuse noi restricții

Autor: Lavinia Medrea

Cum va decurge slujba de Crăciun anul acesta? Sunt impuse noi restricții

Sursa: Captură YouTube

Astăzi, creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului, astfel că toți se vor aduna în Biserică pentru a asculta Sfânta Liturghie, dar nu toți vor avea voie să intre.

Românii creștini sărbătoresc astăzi Naşterea Domnului Iisus Hristos. În prima zi de Crăciun, în biserici se face slujbă de Sfânta Liturghie. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, la slujba de la Catedrala Patriarhală vor avea voie să intre mult mai puţini credincioşi decât în anii precedenți.

Ce restricții au credincioșii anul acesta la slujba Nașterii Domnului

Patriarhia Română a transmis că, pentru a fi respectate regulile de protecție sanitară actuale, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi redus la un număr de maxim de 70 persoane.

„Pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorităţi, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricţionat la un număr maximum de 70 persoane”, a transmis, joi, Patriarhia Română.

Citeste si: De ce nu e bine să porți pantofi noi de Crăciun 2021. Ce obicei vechi le arată fetelor nemăritate dacă se vor căsători în anul ce vine

„În Catedrala Patriarhală din Bucureşti, slujbele de Crăciun şi Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Naşterii Domnului

Citeste si: Unde poți vedea slujba de Crăciun la televizor sau pe internet

  • Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale”, a mai transmis Patriarhia Română. 

Ce restricții au credincioșii la slujba de Anul Nou

Patriarhia a transmis și programul pentru slujba de Anul Nou:

„Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

  • Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;
  • Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

  • Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale”, a transmis Patriarhia Română.

 

 

 

 

Taguri: