Cum va fi Anul Sarpelui? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 18:45

In cultura occidentala sarpele este adesea vazut ca o forta malefica si distructiva, capabila de a ispiti omul si de a-l pune în situatii limita.

Potrivit zodiacului chinezesc, anul 2013 este Anul Sarpelui. Acesta incepe in ziua de 10 februarie 2013 si se incheie pe 30 ianuarie 2014, un an prielnic pentru autodezvoltare si invatare. Care cultura, insa, are dreptate. Vechii invatati chinezi au calculat ca la fiecare12 ani se incheie un ciclu al Zodiacului. Iar pe 20 februarie, anul Sarpelui isi va reintra in drepturi. Sa vedem, insa, ce urme au lasat Anii Sarpelui. Curios este faptul ca, majoritatea evenimentelor ingrozitoare ce ne vin in minte, s-au intamplat exact in aceasta zodie.


Daca mergem in urma cu 12 ani, ajungem in 2001. Anul de care intreaga planeta isi aminteste cu groaza: atentatele de la 11 septembrie! Seria de atacuri sinucigase coordonate de Al-Qaeda impotriva Statelor Unite! In dimineata acelei zile, 19 teroristi au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York.

In total, in urma atacurilor au murit 2.993
de oameni. Majoritatea erau civili, cetateni din nu mai putin de 90 de tari. Romania nu a fost nici ea ferita de nenorociri in respectivul an. 14 oameni si-au pierdut viata in 2001, iar pagubele au ajuns la un miliard de euro. Moldova, Maramuresul, dar si sudul Romaniei au fost afectate de inundatii si alunecari de teren.

Decembrie 1989. Intai o incercare timida de razvratire impotriva regimului comunist, scanteia de la Timisoara a aprins in cateva zile toata Romania.
Este anul revolutiei! 15 aprilie 1989 este considerata una dintre cele mai negre zile ale sportului international. Semifinala în Cupa Angliei disputata intre Nottingham Forest si Liverpool. Stadionul din Sheffield era arhiplin de suporterii ambelor echipa, alte mii de oameni asteptau la portile inchise, suparati ca nu au prins un loc nici macar la peluza. Politia a cedat protestatarilor si a redeschis portile. A urmat un dezastru!

Oamenii s-au calcat in picioare, mai intai in dorinta de a-si face loc in tribune, ulterior in incercarea disperata de a parasi stadionul.
In doar cateva minute si-au pierdut viata nu mai putin de 96 de persoane, cu varste cuprinse intre 10 si 65 de ani.

In data de 4 martie 1977, Romania era lovita de unul dintre cele mai napraznice cutremure din istorie. Cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter si cu o durata de 56 de secunde, seismul a facut nu mai putin de 1578 de victime, din care 1391 s-au inregistrat doar in Bucuresti.
La nivelul intregii tari au fost aproximativ 11.300 de raniti si 35.000 de locuinte prabusite.

Tot in 1977, pe data de 27 martie, pe Los Rodeos Airport s-a intamplat ceea ce, pana in ziua de azi, a ramas drept cel mai mare dezastru aviatic din lume. Din cauza mai multor atentate cu bomba, mai multe aeroporturi din zona au fost inchise, aglomerand traficul aerian din zona. Brusc, aeroportul din Tenerife s-a trezit cu zeci de aterizari si decolari ce nu erau incluse in program.
Oboseasla, stres sau ceata? Nimeni nu cunoaste adevaratul motiv! Cert este ca in acea dimineata doua avioane de tip Boeing 747 pline cu pasageri s-au ciocnit pe pista. 583 de persoane si-au pierdut viata in urma coliziunii.

Si tot intr-un an al sarpelui, in 1965, a avut loc cea mai mare seceta din istoria planetei. Ca niciodata pana atunci, lipsa precipitatiilor a afectat intreaga lume, inclusiv Romania. Cea mai crunta seceta a tuturor timpurilor a durat aproape doi ani. Doar in India, de exemplu, au murit de foame peste un milion si jumatate de oameni.

1965 a venit pentru Romania, pe langa seceta, si cu miscari politico-sociale. Este anul in care Republica Populara Romana devenea Republica Socialista Romania. Am putea continua cu zeci si zeci de asemenea exemple ce au avut loc in Anul Sarpelui. Nu ne ramane decat sa speram ca invatatii chinezi au avut dreptate si ca Sarpele nu este altceva decat un an al invatarii si al dezvoltarii.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.