Cum va fi aplicată noua lege a pensiilor ”Noua lege a pensiilor nu este despre un cuantum mai mare” Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Author: Diana Bostan

Simona Bucura Oprescu, anunț important în ceea ce privește pensiile în 2024

Sursa: Pexels.com

Simona Bucura Oprescu este mândră de reușita în ceea ce privește noua lege a pensiilor. Ministrul Muncii vine cu lămuriri în ceea ce privește majorările în anul 2024.

Simona Bucura Oprescu afirmă că prin adoptarea legii s-a eliminat un jalon din PNRR și s-a onorat promisiunea făcută atât cetățenilor români, cât și Comisiei Europene.

Ministrul Muncii susține că Românii vor avea parte de două majorări

Românii vor înregistra creșteri ale pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024 și ulterior, din septembrie 2024. Ministrul actual al Muncii, Simona Bucura Oprescu, afirmă că au fost îndeplinite obiectivele impuse de către Comisia Europeană.

Citește și: Acești români nu vor primi niciun ban în plus la pensie, după recalculare! De cealaltă parte, anumiți pensionari vor primi dublu

Camera Deputaților a adoptat, în urmă cu două zile, noua lege a pensiilor publice, fiind for decizional în acest sens. În consecință, Comisia Europeană a aprobat marți modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), în valoare de 28,5 miliarde de euro.

Ministrul actual al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că românii vor beneficia de creșteri anuale ale pensiilor începând cu prima lună a fiecărui an, ca o formă de respect pentru munca depusă de-a lungul timpului.

Totodată, Simona Bucura-Oprescu a discutat despre posibilitatea ca perioada de creștere a copilului, adică concediul maternal de doi ani, să fie recunoscută drept perioadă contributivă în viitor și să fie luată în considerare la calculul pensiei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Noua lege a pensiilor vine ca o formă de respect pentru români

„Una dintre condițiile pe care Comisia Europeană ne-a impus-o a fost ca noua lege a sistemului public de pensii să fie adoptată de forul decizional până pe 20 noiembrie, ieri a fost adoptată legea, prin urmare plafonul de 9,4 a fost eliminat.

Angajamentul este unul definitiv. În 2024 românii vor primi ceea ce merită, noua lege a pensiilor nu este despre un cuantum mai mare, este o formă de respect pentru români, atât pentru cei ce au muncit până acum, cât și cei care urmează să se pensioneze”,  a spus Simona Bucura Oprescu, în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Noua lege a pensiilor a fost adoptată. Cum se vor aplica sporurile de vechime

Simona Bucura Oprescu a comunicat că, de acum înainte, pensiile vor beneficia de majorări anuale în luna ianuarie. Aceasta a subliniat că, în trecut, au existat ani în care majorările au avut loc și în luna septembrie, însă acum, românii au garanția că acestea se vor produce în ianuarie.

Ministerul Muncii a explicat că, în septembrie, vor fi virate în conturile pensionarilor sumele rezultate din recalculările efectuate, rezolvând astfel inechitățile.

Noua formulă de calcul ține cont de punctele contributive, iar pentru cei cu peste 25 de ani de stagiu de cotizare și pentru perioadele de armată, facultate și masterat se adaugă un element suplimentar pentru stabilitatea în muncă. Ministerul Muncii a precizat că se iau în considerare și perioadele de concediu de maternitate ca stagiu contributiv, potrivit româniatv.net.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.