Cum va fi iarna acestui an. PROGNOZA METEO pana in luna ianuarie

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 19:23

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor şi a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna ianuarie 2014.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

NOIEMBRIE

Temperatura aerului va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, exceptand zonele sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nordice, sub mediile multianuale.

DECEMBRIE

Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice şi centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Cantitatile lunare de precipitatii se vor

situa peste media climatologica in centrul, estul şi sud-estul tarii şi apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.

IANUARIE

Valorile termice vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, iar local in partea de sud şi sud-est a tarii sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.