Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Locurile din țară unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru finalul lunii decembrie

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 15 dec 2021, 18:01

Prognoza meteo ANM de Crăciun 

Sursa: canva.com

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru luna decembrie. Iată cum va fi vremea de Crăciun în 2021, dar și dacă vor fi zone din țară unde va ninge de sărbători.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ultimele două săptămâni din luna decembrie 2021. Meteorologii anunță că de Crăciun 2021 temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru data din calendar. În zonele montane, abaterea termică va fi negativă. Cum va fi vremea de Crăciun 2021 la nivelul întregii țări?

Prognoza meteo ANM Crăciun 2021. Cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării?

De Crăciun și în săptămâna de dinaintea acestei sărbători, meteorologii anunță temperaturi mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, iar în zonele montane, vremea va fi chiar mai rece decât ar fi normal.

Despre precipitații, meteorologii vin cu vești proaste pentru cei care visau la zăpadă de Crăciun, potrivit estimărilor făcute până la momentul actual. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că precipitațiile vor fi normale pentru acest interval al anului, cu un posibil deficit local în regiunile estice, sudice și vestice.

Astfel, pentru săptămâna 20-27 decembrie 2021, meteorologii nu anunță ninsori abundente. În zonele montane s-ar putea să mai ningă în preajma Crăciunului, iar în restul teritoriului, precipitațiile se vor apropia de cantitățile normale pentru această perioadă din an. 

Citeste si: Cum se va desfășura slujba de Crăciun în 2021. Certificatul verde ar putea fi introdus și în biserici până la finalul anului

Vremea în București de Crăciun 2021

Potrivit estimărilor făcute de meteorologi, pe bucureșteni îi așteaptă un Crăciun fără zăpadă. Mai exact, pe 25 decembrie, cerul va fi mai mult noros, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade. În timpul nopții se va face ceva mai frig, astfel că minima va coborî până la -4 grade. Tot noaptea pot să mai apară ninsori slabe, însă nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, vremea va fi închisă, iar maxima din timpul zilei va ajunge la 1 grad. Noaptea, temperatura minimă va fi de -3 grade și cerul va fi mai mult noros.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vremea în Brașov de Crăciun 2021

În perioada Crăciunului, meteorologii anunță precipitații sub formă de ninsoare la Brașov, însă acestea nu vor fi însemnate cantitativ. Pe 25 decembrie, în timpul zilei vor mai fi șanse de ninsoare, iar temperatura maximă va fi de 1 grad, în timp ce noaptea se va face mult mai frig, înregistrându-se o minimă de -5 grade. Tot în timpul nopții poate să mai ningă slab. Până pe 28 decembrie, meteorologii au anunțat că s-ar putea să mai ningă slab, temperturile maxime fiind cuprinse între 0 și 1 grad, iar minimele între -4 și -5 grade.

Vremea în Iași de Crăciun 2021

La Iași, meteorologii anunță un cer mai mult noros pe 25 decembrie 2021. De Crăciun, temperatura maximă va urca până la -1 grad, iar minima va coborî până la -6 grade. După Crăciun se va face mai frig, astfel că minimele ar putea atinge valori de -8, -9 grade. 

nformațiile referitoare la cum va fi vremea de Crăciun în 2021 vor fi actualizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în apropiera sărbătorilor, la momentul actual meteorologii putând să facă doar estimări cu privire la starea vremii la final de decembrie. 

Citeste si: Program magazine Crăciun: Ce magazine și supermarketuri sunt deschise în prima și a doua zi de Crăciun!