Potrivit meteoromania.ro, la începutul lunii decembrie vremea se va răci semnificativ.
Cum va fi vremea în Capitală de 1 Decembrie
Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2022. Potrivit acestora nu se vor anunța ploi abundente, dar se vor înregistra precipitații specifice acestei perioade de an.
Conform acestora, Vremea va fi în general caldă în minivacanța de 1 decembrie, iar temperaturile vor atinge valoarea de 11-12 grade Celsius, în partea de Sud-Est a țării, iar în Capitală se vor înregistra până
Meteorologii au spus că luna decembrie va debuta cu o vreme ușor mai caldă, dar nu sunt excluse precipitațiile local.
Unde va ninge de Ziua Națională a României
Reprezentanții ANM au anunțat că masa de aer rece, cel puțin în jumătatea nordică a țării, rămâne de interes şi la sfârșitul ultimei luni din această toamnă, posibil şi la debutul
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că: „Important este caracterul deficitar al precipitațiilor şi sper să putem să ne bucurăm de această mini-vacanță, indiferent dacă plouă sau la munte ninge.
Aceasta a mai spus că este foarte posibil ca în această iarnă, România să aibă parte de straturi de zăpadă consistente. Indiferent că în anii precedenți, ninsoarea nu prea și-a făcut prezența, în acest an lucrurile se vor schimba.
De 1 decembrie, cel mai mult va ninge în zonele montane, dar asta nu înseamnă că restul zonelor vor fi scutite de fenomenele meteo specifice acestei perioade.
Elena Mateescu a declarat că: „Nu este exclus să avem în România perioade în care să fie înregistrate caracteristicile unei ierni normale. Adică, să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade. Nu este valabil doar în zonele cele mai reci ale țării”,
Anul 2022 cel mai călduros an din istoria României
Anul acesta se clasează în topul celor mai călduroși cinci ani din istoria măsurătorilor meteorologice din România.
Directorul ANM a adăugat că: “Făcând prelucrarea primelor 11 luni din acest an, cu o temperatură medie de 11,4 grade Celsius plasează, la acest moment, anul 2022 în top 5 cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologice. Va face diferența luna decembrie, dar, chiar şi în cazul unei luni decembrie normale, 2018 a avut un decembrie normal şi se plasează în top 5, este posibil ca şi 2022, în funcție de această evoluție, să se plaseze în aceeași tendință a celor mai călduroși an din istorie. De aceea, modernizarea infrastructurii este una imperios necesară".